Merhaba değerli hocalarım, bu yaşıma kadar kimsenin 1 lokma ekmeğinde gözümde olmadı, yemedim de.Kendi çapımda nette aşağı yukarı asgari ücretin bir tık üzeri gelirim var. Bir kaç sene önce KPSS'den 73 civarı almıştım ama torpilim olmadığı için infaz koruma memuru veya katip olamadım.Ekstra belediyelerde aynı muhabbet dönüyor.Torpilsiz bir işe giremiyorsun.Benim torpilimde yok, olmasına da gerek yok diye düşünüyorum.Çok şükür kimseye bu yaşıma kadar boyun eğmedim. Bana iş, aş verin diye yalvarmadım, Allah inşallah bu durumlara düşürmesin. Hükümet değişse bile veya bulunduğum şehirdeki belediye değişse bile bu durumun değişeceğini düşünmüyorum.Ülkede liyakat yok çünkü.Dayın varsa bir yerlerde işe sokuyorlar.Yoksa sürünüyorsun.En azından kendimi şanslı hissediyorum. Kolumda bir altın bilezik ve işleyen bir beynim var. Sürekli kendimi yenilemeye çalışıyorum ve bu net sektörüne ufak ufak yatırımlar yapıyorum. Belki emekliliğimde olmayacak ama kendimde bazı yatırımlarım var. 55 yaşımdan sonra çalışmayı düşünmüyorum.

Genç arkadaşlara önerim kimseden bir şey beklemeyin. Yeteneklerinizin farkına varın. Ya adam akıllı okuyun ya da reelde berber, sanayi, elektrik gibi sektörlerde çırak olarak başlayın. Hiç bir şey yapamıyorsanız nette facebook, instagram, youtube gibi sosyal medyalara yoğunlaşın.Elbet bir gün kazanmaya başlayacaksınız.