Öncelikle tebrik ederim, darısı tüm içenlere... Bende yaklaşık 12 yıldır içici bir birey olarak defalarca bırakma girişiminde bulundum. Şöyle ki günde 1 paketten fazla içtiğimi farkettim ve afedersiniz sabahları berbat bir solunum sistemi ile uyanıyorsunuz yokuş çıkamıyor sağlıklı beslenemiyor ve yürüyemiyorsunuz aslında size verdiği zararın farkındasınız ama sanki bırakamayacağım düşüncesi bitiriyor insanı. Bende başta söylediğim gibi defalarca bırakma girişiminde bulundum ve bu girişimlerim hep gripkendi. Sigara canım istemiyor hastalıktan zaten kırılıyordum ve bununda etkisiyle bırakabilirim dedim hep ancak malesef olmadı. Piyasada bulunan bırakmaya dair neredeyse herşeyi denedim. O berbat nikotin sakızı, omuz bantları hatta tamamen kimyasal olan o devletin toplattığı "Champix" adlı berbat ilaç. İlaç o kadar tesirli o kadar etkiliydi ki kendi kendime "ya bir ilaç insan bünyesine anında bu kadar etki edebilir mi?" diyordum hep içince. 5 dakika sonra inanılmaz bir mide bulantısı yapan o değişik ilaç. Hatta acaba psikolojik mi yapıyorum diye düşünüp eşime ilacı benden habersiz yemeklerime koy ben farketmiyim diyordum ancak öyle bir ilaçtı ki yemeğime veya içeceğime attığı her an anında anlıyordum. Yani etkileri psikolojik değil bizzat direk vücuda etkiliydi. İlaca göre 14. günde ilacı düzenli içerseniz evet sigarayı bırakıyorsunuz ve hakikaten 14. günde tam sigarayı bıraktım içesim gelmiyor ancak sayfalarca yan etkisi olan bu ilacın neredeyse tüm yan etkilerini aşırı derecede yaşıyor hissediyordum. En son olay halüsinasyon görmelere gidince malesef ilacı bırakıp sigaraya tekrar başladım... Darısı bana ve bu zıkkımı tüm içenlere. Kutluyorum sizi gerçekten umarım iradeniz benimki kadar zayıf değildir.