18 ay askerlik yapıp 2000 yılında terhis oldum. Maalesef oyıllara kadar askerlik çok olumsuz örnekler içeriyordu.
Profesyonel orduya geçişle birlikte ordumuz hem güç kazandı hem de içerde ve dışarıda efsanevi başarılara imza attı. Eğer vatan sevgidi ile bu mesleğe girmek istiyorsan doğru zamanda doğru tercih yapmışssın derim.
Halk arasında askerlikle ilgili komik trajik bazı şeyler söylenir. Duyduğuma göre bunların bazıları bugün de devam ediyormuş. Mobbing küfür vs. Ayrıca askerlikteki hiyerraşi sistemi eskiden, biraz astları ezme üstlere yalakalık şeklinde oluyordu. Bugün yine var mı bilmiyorum. Bunları da gözönünde bulundurmalısın.
***
Bu arada girdiğin sınıfa ve birliğe göre de çok farklılıklar olabilir. Ben askerlik yaparken bizzat şahit oldum. Ben hava savunmacı olarak üst disiplin nöbet stresi altında yaptım. bazı birlikler ise tatil yeri gibi.
Ancak herşeye rağmen şunu söyleyebilirim ki 80li 90lı 2000li yıllara göre çok daha iyi konumda.