Alıntı derken neyi kastettiğinizi netleştirmek için soruyorum hocam, içeriği remixliyor mu, yoksa kendine ait olmayan içeriği doğrudan kendi sayfasında mı paylaşıyor? Eğer remixliyorsa zaten telif yemiyor. Ancak, kendine ait olmayan içerikleri doğrudan kendi sayfasında paylaşıyorsa ve telif yemiyorsa, bu tamamen şans meselesi. İçeriğini çaldığı kişi telif hakkı talebinde bulunmazsa telif yemez.
Örneğin, TikToktan içerik çalıyor ve içerik sahibinin YouTube ile bir bağlantısı olmuyorsa, kişi yüksek abonelere ve izlenmelere ulaşabilir ve herhangi bir telif uyarısıyla karşılaşmayabilir. Ancak, her an bir telif gelebilir ve uzun süre harcanan tüm emekler bir anda boşa gidebilir. Size ait olmayan içeriklerin her zaman telif yeme riski vardır.
iki tane farklı videoyu alıp remixliyor evet. ama üstteki video bir yayıncıya aitken alttaki video mahsun videosu. burada remixleme dediğiniz orijinal içeriğin editlenmesiyse bu da çok mantıklı gelmedi bana. sanırım para kazanma özelliğini kapatınca mı izin veriliyor emin olamadım ondan da. yani kısaca kafamıza göre içerik editleyip para kazanmayı kapatıp paylaşıp abone kasabilir miyiz yoksa gene şans işimi oluyor bu?