Öyle direk ceza olacağını ben düşünmüyorum hocam. Yapıda ilk etap markanın kullanılmaması için uyarı veriliyor diye biliyorum
uyar/kaldır sistemi farklı bir olay hocam
uyar/kaldır domaine erişim engeli getirilmeden önce yapılması zorunlu bir uygulama
fsek e göre marka sahibi size uyarmak zorunda değil, ama elbette genel etik kuralları çerçevesinde genelde uyarma yolu öncelikle seçiliyor
ben kendi adıma tescillediğim markalarda, uyardığımda kaldırmayan sadece 1 kişi oldu, onda da markayı başkasına sattığım için dava hakkı alıcı şirkete geçti.
yoksa direkt e-tespit yapıp suç duyurusu yapacaktım
madde şu:
6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu
Marka hakkına tecavüze ilişkin cezai hükümler Madde 30- (1) Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
karşı taraf size iyi niyet gösterebilir, uyarabilir, insani duygular çerçevesinde hareket etmesi muhtemeldir ama yasadan doğan hakkı kullanmayacağı anlamına gelmez, tescil tarihi ile kaldırma tarihiniz arasında geçen zaman için tazminat talebi hakkını her zaman kullanabilir.
Keşke, yatırım yaptığınız işin marka tescilini de almış olsaydınız, yaklaşık 5.000 tl ye mal olan zaman olarak 10dk lık iş gücüyle halledebilen bir iş.
bir ara karikatür teliflerinden para kazanma olayı gündeme gelmişti hatırlarsanız, şu an marka olayında da benzer bir durum var
hiç alakası olmayan kişiler, alakası olmayan sektörlerde tescilsiz iş yapan markaları araştırıp gidip tescil ettirip, sonra dava açıp para kazanıyorlar