fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2003 yılında tescil ettiğiniz “seo.com” alan adı, sizde uzun süredir kullanımda olduğundan öncelik hakkı (first come, first served) ilkesine dayalı olarak güçlü bir hak sağlar; buna karşın 2015 yılında “SEO” markasını tescil ettiren kişi, sizin alan adınızı kötü niyetli kullandığınızı markasına zarar verdiğinizi veya karıştırılma ihtimali doğurduğunuzu ispat etmeden sizden hak talep edemez; Yargıtay ve WIPO kararlarında da, daha önce alınmış alan adının salt marka tesciline dayanarak geri alınamayacağı kötü niyetin ispat edilmesi gerektiği açıkça vurgulanmıştır, dolayısıyla ticari itibarınızı zedelemeden ve markanın tanınırlığından haksız yarar sağlamadan kullanımınıza devam ettiğiniz sürece hukuken ciddi bir risk bulunmamaktadır.
Evet hocam 2003 yılı tecil ama biz bu domaini içerik konusunda aktif olarak bu yıl kullanıyoruz. Markayı alan kişi 2021 döneminde almış yanlış yazmışım hocam 2015 olarak. Lakin internette araştırdım taradım aradım bulamadım bir faaliyeti bulunmuyor. Yani ortada bir hizmet bir çalışma vs de yok . Logosunu da internette taradım aktif bir web site üzerinden kullanmıyor.

greyder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şöyle örnek vereyim

defalarca yaşanmış bir olay...
tescilini almadığınız x markasına ait bir ürünü yıllardır trendyolda satıyorsunuz, sonra markanın tescili olmadığını gören uyanığın biri gidip o markayı ilgili sınıfta tescilliyor
tescil tarihinden sonra bu ürünü sattığınızı ispat ediyor (e devlet ile 7/24 e-tespit yapılıp notere onaylatılabiliyor artık bilmeyenler için de ek bilgi)

sonra size marka ihlal davası açıyor

ortaya çıkan sonuçlar
FSEK e göre hapisle yargılanıyor
tazminat ödüyor
ilgili ürünün tüm satış hakları markanın sahibine geçiyor

şahsi fikrim
domaini sizden alamaz ama aynı marka ile tescilli sınıfta iş yapmanız marka ihlali sayılır, marka ihlal cezalarını fsek te bulabilirsiniz
Öyle direk ceza olacağını ben düşünmüyorum hocam. Yapıda ilk etap markanın kullanılmaması için uyarı veriliyor diye biliyorum

Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aktif kullanılmayan bir marka ibaresi söz konusu ise, sahibi son iki yılda o marka ibaresi kullanımına dair faaliyet gösterdiğini ispatlayamazsa o marka tescilini iptal ettirebilirsiniz.
Bizim domain 2003 dönemine ait hocam faaliyet olarak bu yıl kullanıyoruz . Markayı alan kişi 2021 döneminde işlem yapmış lakin internet de araştırmama rağmen logosunu taramama rağmen aktif bir faaliyeti bulunmuyor