Libertia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce forumda buna benzer bir konu okuduğuma eminim, kadın Çinli bir bankacıydı sanırım. Ciddi düşünüyordu konuyu açan arkadaş ne oldu bilemiyorum.

Ben yüz yüze görüştüğüm insanlara bile güvenmiyorum bedava peynir sadece fare kapanında olur.
forumda sarı siteden aracını satan birine yazmıştı o konu diyorsanız bende okudum
ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun türk versiyonu, çinli versiyonu, kuzey avrupalı versiyonu vs var. Çok yaygın olamayacak kadar komplike bir sistem. Size güven vermek için önce günlerce sevgili gibi konuşması gerekiyor, o sürede kendisinin durumunu çok iyi gösterecek birçok şey yapıyor (instagram paylaşımları felan çok üst düzey bir profil çiziyor) sizden hiçbir beklenti içine girmeyeceğine emin olmanızı bekliyor. Sonra siz kendinizi onun yanında aşağı seviyede hissettiğinizi ama onuda kaybetmek istemediğinizi anladığı an plan başlıyor. Sizi süre zarfında tartıyor çıkabileceğiniz zorlayabileceğiniz üst limiti öğreniyor. Size önce çok küçük rakamlarla kendi hazırladıkları hazır sisteme para göndertip x2 x3 gibi kazançlar sağlatıyor tabiki tamamen yalan hangimiz çince biliyoruz ki, hongkong daki borsaya hangimiz hakimiz, size sürpriz bir lot aldırıp kazanmış gibi gösteriyor ve paranızı yolluyorlar size. Siz artık dönülmez noktadasınız, tabiki arada size bak yarın şu hisse en az 2x yapacak diyor bi bakıyorsunuz ertesi gün 3x yapmış, yazılım zaten ellerinde size hem güven veriyor bu işten anlıyor diyorsunuz hemde sizden hoşlandığını beraber yaşamak istediğini felan düşündürüyor. Daha ne olsun hem güzel bir kadın hemde güzel paralar kazanacaksınız bundan güzel bir hayat mı var. Sonunda asıl mevzu geliyor, sizi zaten tarttı çıkabileceğiniz rakamı maks 100k dolar hesapladı diyelim öyle bir lot söylüyorki bunu kaçırma en az 5x yapacak diyor. Ve yolladığı hisse ne hikmetse alt limitli oluyor en az 1000 lot alınabilir oluyor mesela oda sizin bütçenize denk geliyor duruma göre akşama kadar alman lazım veya yarına kadar alman lazım diye süre sınırıda koyuyor. Sizde kredi çekip eşten dosttan borç bulup alıyorsunuz, alamazsanız süreye yetişemezseniz kaybettiğiniz parayı görüyorsunuz, 3 gün sonra bir tane daha benzeri geliyor bu sefer 100k değil 80k alt limitli. Bir şekilde sizden alabileceği en üst seviyeyi alıp iletişimi kesiyor.

Bunu birden fazla defa farklı platformlarda okudum diye hatırlıyorum ama yeni değil belki 7-8 sene öncesinden hatırladığım bir yöntem.
hocam öncelikle detaylıca yazdığınız için teşekkür ederim, mantıken süreç tam da sizin dediğiniz gibi ilerledi bu daha çok benden bilgi koparma işine girdi güven sağladı sonra benim bilgilerim ile beni vurmaya başaldı benim dünyayı gezme hayalim var bu da burdan konuya girdi kendi kazancını vs anlattı şuan borsa kayıt işlemi falan sürüyor bakalım nereye kadar gidecek en sonunda zaten tüm detayları paylaşacağım insanların dolandırılmaması için bir konu açacağım, benim burdaki temel amacım yabancı insanlar ile sohbet etmek hatta birkaç ülkeden böyle konuştuğum insan var ama bunun kadar kendini zengin göstermediler bu yüzden şüphelenip konu açtım sağolsun herkes elinden geldiğince konuya dolandırılacağımı belirtmiş. sonucu bekliyorum