Merhaba hocam yaklaşık 9-10 aydır 3d yazıcı kullanıyorum. Şahsi kullanıcı deneyimlerim aşağıdaki gibi Yazıcım Ender 3 S1 Plus + Pro Upgradesi ve Klipper Upgradesi yapıldı.
uzaras firmasısnı bende çok duydum ama şikayetvar kullanıcı deneyimlerini okuyunca cidden risk almak istemedim.
Olumlu olanlar ve deneyimlediğim modelleri
- Elas Filament PLA Petg ASA ABS ( Yerli ve uygun fiyatlı olmasına rağmen cidden çok iyi diğer markalara göre ve bundan sonra da elas firmasından devam ederim gibi gözüküyor. Elimde şuan 5 paket elas var )
- Creality Ender PLA ( 1-2 ay bekleyince nem alıyor anlaşılan ki baskı aşırı derecede ipliklendi )
- Flash Force Silver Petg
- Porima Petg
Olumsuz olanlar
- Microzey PLA satın aldım filament yağlı çıktı firmaya yazdım iyi temizlenmemiştir temizlik solisyonu gibi saçma cevap verdi filamentler tablaya yapışmıyor baskı esnasında filament kırılıyor ve baskı sonrası makinede dururken filament kırılıyor
- 3dFix PLA filamentler baskı sonrası makinede dururken filament kırılıyor ayrıca baskı esnasında ilk defa düğüm ile karşılaştım firma ile görüştüm gönderin filamenti inceleyelim dediler ama göndereceğim gün telefonları açmadılar
- ABG Filament deneme kiti gönderdi sağolsunlar ABS baskı esnasında yazdırılan modelin belirli bir katmanında yapışkan değişik sayfam baloncuklar çıktı.
- İstanbul Filament ABS sıfır poşetten çıktığında içinde silikajel yoktu ve sanki çöp kovasından çıkmış gibi tozlu çıktı. Firmaya yazdım cevap vermedi.