Merhabalar, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Evet yazarlık deneyimim var ama 100k kelimeyi en uç noktayı göstermesi için örnek olarak vermek istedim. Bunu tabii kısaltabiliriz ancak genelde 3-5k kelimelik blog yazılarından söz ediliyor. Belirlenen genel kanıyı aşarak çok daha uzun içerik oluşturmanın akıbetini öğrenmek istiyorum. Yaptığım araştırmalarda bahsettiğim uzunlukta içeriklere rastlamadım. Bir tek evrimağacı uzun içerikler oluşturuyor o kadar. Belki de otorite sağlamalarının sebebi hem uzun hem de makale şeklinde yazmaları olabilir.
Ben açıkçası kitap/deneme ve akademik tarafa yönelik cevap vermiştim. Web/içerik tarafı için cevabımı güncellemek isterim. Aslında konunuz direkt olarak konusal otorite ve içerik kümeleri. İçerik tarafı için otorite sağlamanız pek çok konuya bağlıdır ancak bunun içinde "makale uzunluğu" yoktur. Kısa ama dolu yazılmış içerikler, daha üst sıralarda yer alabilir ki alıyor. Burada önemi olan aslında bir içeriğin ne kadar fayda sağladığı ve ne aktarabildiğidir. İlgili web sitesi incelemeye muhtaç ancak belirli konuda otorite (Topical Authority) elde etmek için bazı stratejileri izlemiş olabilir:
1) Belirli konu çerçevesinde içerik üretmek
2) Yüksek kaliteli ve orijinal içerikler
3) Farklı içerik türlerine odaklanmak
4) Kaliteli ve fayda sağlayan bağlantılar toplamak
5) Marka bilinirliğini artıracak kanallarda etkin olmak
6) İtibar (PR) çalışmaları
7) Kullanıcı deneyimi
8) Kusursuz/faydalı iç linkleme ağı
Bir konuda 100k -rakamı örnek olarak veriyorum (
+4k'da olabilir) kelimelik içerik paylaşmak yerine 100k içeriği konuya göre -anahtar kelime yamyamlığına düşmemek gerek- bölerek mükemmel bir kurgu sağlayabilirsiniz ki burada konusal otorite edinmeniz kolaylaşacaktır. Kullanıcıya fayda sağlayan içerikler büyük çoğunlukla sıralama ile ödüllendiriliyor. Uzun yazmak sıralama almanız için yeterli bir neden değil ki sıralama faktörü de değil. Eğer çok uzun yazılar yazıp sonucu görmek istiyorsanız özel Schema yapılarından faydalanabilir ve İçerik Kümesi (Content Cluster) konusundan destek alabilirsiniz. Fikrimi soruyorsanız bir strateji doğrultusunda 100k'yı planlayın, bölün, sahiplenin, paylaşın ve uzmanlaşın...
Selamlar, sevgiler.