Merhabalar,
İlgi çekici başlık, akıcı bir yazı.
Markam olmadığı halde okudum, elinize sağlık
Teşekkür ederim! Demek ki etkili olmuş. 😊 Belki şu an bir markanız yok ama ileride olursa bu bilgiyi hatırlarsınız.
Bide onlarca defa Marka başvurusu yapıp hep son dakika saçma sapan şekilde itirazlarla markaların kabul edilmeme olayı olmasa ne güzel olacak.
2 yıldır 5 ayrı markaya başvurup her defasında saçma sapan sebeplerle itirazlarla tescil edilmeme durumları tam bir cinnet geçirme nedeni.
Gerçekten çok can sıkıcı bir durum, sizi çok iyi anlıyorum. 😕 Ne yazık ki bazı başvurular itirazlara takılabiliyor, ama çoğu durumda doğru stratejiyle çözülebiliyor. İsterseniz süreçlerinizi birlikte inceleyelim, belki gözden kaçan bir nokta vardır ve yeni bir yol deneyebiliriz. Sizi tescile ulaştırmak için elimizden geleni yaparız.
04.12.2024 tarihinde marka patent başvurusu yaptım, onaylandı henüz tam patentlenmedi ama logomu adımı vs. gözüküyor şuanda turkpatentten baktıgım zaman, 25.01.2025 tarihinde başka birisi benim logomu kullanarak oda başvuru yapmış farklı sınıftan onunkide onaylanmış isim soyisimi vs. gözüküyor. Bu durumda benim logomu kullandığı için nasıl onaylanıyor ? Ve bunu nasıl şikayet edebilirim
Öncelikle tebrikler, başvurunuz onaylanmış. Ancak logonuzun aynısını veya benzerini başka biri farklı bir sınıfta tescil ettirdiyse, buna karşı
itiraz hakkınız var. Türk Patent, benzerlik kontrolü yapıyor ama farklı sınıfta olduğu için otomatik olarak reddetmeyebilir. Sizin markanız daha önce başvuru yapıldığı için
öncelik hakkınız var ve itiraz edebilirsiniz.
Siz a kategorisinden başvurmuşsunuzdur. Diğer j kategorisinden. Logonuzun yüzde yüz size ait olması da çok bir şey ifade etmez. Logonun arka planında küçük bir renk değişikliği vs yapar gene alınır.
Evet, farklı sınıflarda başvuru yapıldığında doğrudan bir engel oluşmayabiliyor. Ancak, eğer iki marka arasında
karışıklık yaratacak derecede benzerlik varsa ve ticari açıdan haksız avantaj sağlıyorsa, buna itiraz etme hakkı doğar. Özellikle tanınmış markalar ve ayırt edici logolar için bu tür itirazlar çoğu zaman sonuç veriyor.
Eğer sizin logonuzu birebir kullanıyorsa itiraz edin.
Chatgpt ye bir dilekçe yazdırabilirsiniz yada marka başvurusu yapan yerlerden destek alabilirsiniz.
Kesin iptal olur diyemem ama patent alma süresini aylarca uzatabilirsiniz.
Benim başvurduğum bir marka için Getir itiraz etti ve 1 sene sürdü sonuçlanması.
Kesinlikle haklısınız, itiraz süreci hem markanın korunması hem de karşı tarafın tescil sürecini uzatmak için güçlü bir araç. Getir gibi büyük markalar da bunu sıkça yapıyor.
Sizin yaşadığınız süreç de önemli bir örnek. Eğer kişi birebir aynı logoyu kullanıyorsa, itiraz etmek büyük ihtimalle sonuç verecektir. Süreci hızlandırmak için itirazın güçlü temellere dayanması önemli. Biz de bu tarz başvuruları detaylı analiz ederek en etkili itiraz dilekçesini oluşturabiliyoruz. Eğer bir gün ihtiyacınız olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Bir proje fikrim vardı, ideal bir domain buldum, markası da boşta olduğu için tescil ettirdim.
Bu isim ile birkaç tane işletme açılmış, ancak marka tescili yapmamışlar. Bir buzdolabı fiyatına halbuki.
Bence insanlar kaliteye devamlılığa önem vermek yerine günlük kazanç için ufak tefek hesaplar peşinde koşuyor. O yüzden marka olmayı önemsemiyorlar. Cebindeki telefona 50k 100k para vermeye dünden hazır ama yaptığı işle markayla tatnıma derdi yok.
Bu sebepler yüzünden bu ülkeden kaiteli markalar ürünler ve hizmetler çıkmıyor.
Marka tescili aslında işletmeler için bir güvence ama maalesef birçok kişi bunun farkında değil ya da önemsemiyor.
İşin ilginç yanı, dediğiniz gibi herkes günlük kazanç derdinde ama uzun vadede en çok kazandıran şey markalaşma.
Siz en azından doğru adımı atmışsınız, ideal bir domain ve marka tescili ile sağlam bir temel oluşturmuşsunuz.
Umarım projeniz başarılı olur. 😊
Ülkemizde markalaşma bilinci arttıkça, kaliteli ve sürdürülebilir işler de çoğalacaktır.
Biz de bu süreci anlatmaya devam edeceğiz