caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Paranoid,

Yazmak bisiklete binmeye benzer. 4 teker bir bisikleti sürüp alışmadan 2 tekere geçmek çok zordur: üstelik başarı oranınızı da düşürür. Herhangi bir konuda 100k kelimeye ulaşmak için bildiri, makale ve belki deneme çalışmalısınız. Sizi tanımadığım için yazar olabileceğinizi düşünerek birkaç öneride bulunmak isterim.

1) Konuyla ilgili literatürü tarayıp modeller belirlemelisiniz.
2) Eser kime yönelik yazılacak? Dil ve anlatım tekniğinizi belirlemelisiniz.
3) Kitap/deneme bilimsel bilgileri içerek mi? Öyleyse dini kitapları inceleyip fişleme yapmalısınız.
4) Eser neden yazıldı? Ne amaçlıyor? Bir problem belirlemeli, bu probleme çözüm üretmelisiniz.
5) Her yazı, içinde giriş, gelişme ve sonuç barındırır. Bu nedenle taslak içindekiler oluşturmalısınız.
6) İçindekilere göre eseri bölümlere ayırmalısınız. Bölümler için tarih ve olay gibi spesifik unsurları değerlendirebilirsiniz.
7) Karşıt görüş var mı? Varsa argümanlar için -gerekliyse- uzman görüşü almalısınız.

Bir çırpıda aklıma gelenleri belirttim ancak genişletmeye muhtaç. Tarih veya zaman aralığı belirleyerek çalışırsanız çok daha iyi olacaktır. Örneğinizdeki gibi geniş bir konuda kitap/deneme için 100k kelime yetersiz kalacaktır. Tahminen 100k kelime 220-240 word sayfasında tükecektir. Öte yandan geniş konularda yazmak ekip, editöryel bakış, deneyim ve tecrübe ister. Üstelik ne yazık ki ülkemizde okuma oranı düşükken geniş eserler sadece kronoloji için tercih ediliyor. Konuyu amacınıza göre kısaltmanızı öneririm. Nispeten yeniyseniz bildiri veya makale deneyebilirsiniz.

Başarılar dilerim; selamlar, sevgiler.
Merhabalar, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Evet yazarlık deneyimim var ama 100k kelimeyi en uç noktayı göstermesi için örnek olarak vermek istedim. Bunu tabii kısaltabiliriz ancak genelde 3-5k kelimelik blog yazılarından söz ediliyor. Belirlenen genel kanıyı aşarak çok daha uzun içerik oluşturmanın akıbetini öğrenmek istiyorum. Yaptığım araştırmalarda bahsettiğim uzunlukta içeriklere rastlamadım. Bir tek evrimağacı uzun içerikler oluşturuyor o kadar. Belki de otorite sağlamalarının sebebi hem uzun hem de makale şeklinde yazmaları olabilir.