declan43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sizin rolünüzde ilk başladığınız zaman nasıldı, aslında konuyu birazda deneyim paylaşımı olsun diye açmak istedim.
Ben üniversitemin 3. senesinde zorunlu stajım sebebiyle başladım hocam bir ajansta çalışmaya. Herhangi bir title'ım yoktu, stajyer olduğum için görev tanımım belliydi. Sorumluluk istesem de alamıyordum açıkçası. Markalardan gelen brief ve revizeleri raporlayıp haftanın 2 günü üstlerime sunuyordum. Okulumun bittiği sene kendi ajansımı açtım Eskişehir'de. Orda da hem ajans sahibi hem senior sosyal medya uzmanı olarak çalıştım. 2-3 sene sonra pandemi geldi, ben de zaten o arada İstanbul'a taşındım, tüm networkum burdaydı zira. Şimdi de yine ajanslarla iç içe olsam da freelance olarak çalışmaya devam ediyorum.

Ajans ortamı dışarıdan harika gibi gözükse de (Ofiste bir gün vlogu çeken influencer tayfa sağolsun) çok çok aşırı kurumsal değilse (Sabancı kurumsal iletişim gibi) içine girdiğinizde yoğunluktan kafayı kaldırmaya vaktiniz olmaz. "Ben eve iş götürmem" diye işe başlarsınız, kendinizi 1 ay sonra akşamın 10'unda zoom yaparken bulursunuz. O sebeple çalışma şartları çok iyi, maaşı dolgun bir ajans olmadıktan sonra ben bir ajans boyunduruğu altında çalışmaktan yana değilim. Yaşım 30 olmak üzere. Kendi tecrübelerim bu şekilde. Sormak istediğiniz daha özel sorular var ise PM'den sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.