Merhaba arkadaşlar,
İki adet YouTube kanalım var ve aktif olarak Shorts videoları üretiyorum. Ancak her iki kanalda da 15-17K izlenme bandını bir türlü aşamıyorum. Analizlere baktığımda:
- İzlemeyi tercih eden kullanıcı oranı: %70-75
- Ortalama video süresi: 20 saniye
- Ortalama izlenme süresi: 24-25 saniye
1. Kanalım (Küçük Kanal)
- 3 aydır aktif olarak video yüklüyorum, şu an 100 video oldu.
- İçerikler tamamen popüler konular üzerine.
- İlk olarak GTA 5 videoları ile başladım (40 video), ancak 15-17K bandını aşamadım.
- Daha sonra BeamNG Drive videoları yüklemeye başladım (50 video), ancak yine aynı sınırı geçemedim.
- Benzer içerikler üreten birçok kanal var ama benim videolarımda onlardan farklı unsurlar bulunuyor. Başlık ve video temasını benzer şekilde kullanıyorum, yalnızca ufak eklemeler yapıyorum.
2. Kanalım (Büyük Kanal)
- Geçen yıl normal videolar ve canlı yayınlarla 20 milyon izlenmeye ulaşmıştı. Ancak şu an büyük bir düşüşte.
- Shorts içeriklerin tutacağını düşündüm ve 3D animasyon videoları üretmeye başladım.
- 1 video yaklaşık 5 saat sürüyor.
- Yeni açılan ve benden kat kat fazla izlenen kanallar var. Ancak içerik kalitesi açısından büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum.
- Şu ana kadar 20 video yayınladım ama yine 15-17K izlenme bandını aşamadım.
- Diğer benzer kanallarla aynı temada videolar üretiyorum ama işleyiş tarzım farklı. Başlıkları da benzer şekilde kullanıp sadece ufak eklemeler yapıyorum.
120-130 video ile milyon aboneye ulaşan birçok kanal var. Hatta birçok kişi benden sonra bu içeriklere başlayıp beni geçti.
Artık bu kanalların bir şekilde mimlendiğini düşünüyorum ya da başka bir sorun var ve ben çözemiyorum. Bırakma aşamasına geldim. Bana yardımcı olabilecek biri var mı?
Teşekkürler.