Backlink'in etkisiz olduğunu düşünmek tamamen yanlıştır. Backlink seo'nun en kritik detaylarından biridir. Bahsettiğiniz rakibin linkini görmeden burada kesin çıkarımlarda bulunmakta yanlıştır.
Yaprak site olabilir ama domain kaç yıllık mesela, anasayfa nasıl kurgulanmış, sitenin altyapısı nedir vs gibi detaylarıda kontrol etmek gerekiyor. google'ın son güncellemelerinden sonra 6 ayını doldurmamış sitelerde backlink almak anında etki etmiyor. Arka tarafta bir süre sayacı çalışıyormuş gibi hissediyorum hatta. iki adet 20+ yıllık domaine sahip seo müşterilerim var. Nereden backlink alsam en geç 3 gün içerisinde net etkisini görüyorum. Genel tabloya bakmadan mantıklı bir çıkarım yapmak zor olacaktır.
Domain yaşı önemli bir faktör olabilir.
6 ay muhabbeti de doğru olabilir
Ana sayfa doğrudan seo uyumlu hazırlandı. bbu konuyu acmadan önce 2.sayfada gezindigi kelimede deneme amaçlı trafik attim ve 1.siraya geldi öğlen 1 gibi tekrar baktım şimdi düşmüş 😀
Aynı sunucuda mı barınıyor siteleriniz.
Benim gördüğüm kadarıyla etkili ama içerikte önemli aynı zamanda, iki yıldır dokunmadığım sitem 3 anahtar kelimesinde ilk sırada, hiç bir şey yapmıyorum tek sayfa bir site.
3 site ayni sunucuda bariniyor tr sunucu ama arada cloudflare var.
hic trafik ve link basmadigim bir site 1.sirada 1 yildir ayni yerde hatta domaini yeniledim 2 ay önce 1 yil 2 ay yapar.