denoktacan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam araba almak için mantıklı. Ama tabiki bazı eksi yönleri var mesela alacağınız arabanın en az yarısı kadar ödemeniz gerekiyor ki size çabuk çıksın. Velev ki para çıktı bu sefer araba bulmak zor çünkü para satıcıya hemen yatmıyor bu sebeple satan kişi Eminevimden yararlanarak alacağınızı öğrenince uzak duruyor.
Hiç birikmiş paranız yok örneğin 1 milyonluk araba alacaksınız size çıkması en az 3-6 ay arası değişiyor oda net değil 3 ayda olabilir 6 ayda bu süre zarfında 1 milyonluk araba 1 milyon 200 bin TL de olabilir. Tabi ödemelerinizi yüksek yaparsanız hemen çıkabilir.

Ben ev için konuştum mantıklı gelmedi onun yerine kredi çeker kiracıyı koyarım gelen kira ile kredi borcumun bir kısmını öderim daha iyi. Ama hem kira ver hem evi öde hem aylarca yıllarca sıra bekle bence ev için mantıklı değil.
Benim düşüncem ve sistemden anladığım bu şekilde.
Peşinat vermezseniz 3-6 ayda cıkmayı bırakın ilk 3 ay sıraya bile giremiyorsunuz bddk en erken sıra olarak 3 ay sonrasını belirlemiş krediden avantajlı olmaması için 3-6 ay gibi bir olayı yok yani araçta 2 yıl bile bekleyenler var