Merhaba.
Yaklaşık 20 yıl önce LASEK uygulandı. LASEK ve LASIK arasındaki farka dair internetten ve doktorunuzdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Gözlerimde sadece miyop vardı ve numarası oldukça düşüktü. Fakat 10 yıldır numarada değişiklik olmadığı için doktorum uygun gördü. LASEK ve LASIK arasındaki uygulama, iyileşme süreci ve ileriki yıllar için farklarını anlattıktan sonra seçimi bana bıraktı.
Ameliyat sürecinde bir fark yok. İşlem tabii ki farklı fakat sizin için süreç aynı işliyor.

Fark iyileşme sürecinde ortaya çıkıyor. Şöyle söyleyeyim ameliyat günü yaklaşık 2 saat sonra ilaçların etkisi kaybolunca gözlerim felaket yanmaya başladı ve neredeyse tüm geceyi uykusuz geçirdim. Gözlerim Japon Balığı gibi olmuştu. Ertesi sabahki kontrole yarım saat erken gittim acıdan.

Benden bir önce ameliyat olan şahıs LASIK olmuş ve inanın elini kolunu sallaya sallaya kontrole geldiğinde "tamam, dedim. kesin bir şeyler ters gitti."

Sağolsun doktor bir kez daha iyileşme sürecinin LASIK ameliyatına göre daha uzun ve sancılı olacağını anlatıp rahatlattı beni.

Hakikaten de bir ayı buldu süreç. Yanlış hatırlamıyorsam azalara on gün kadar ağrı yaşadım ve gece gündüz güneş gözlüğü ile dolaştım.

Görme olayı da yavaş yavaş gelişti. Ameliyattan sonraki gün neredeyse 2-3 metreden ötesini net göremiyordum. Oysa ameliyatın ertesi günü kontrolde gözlerimin ikisi de sıfır derece çıkmıştı. İnanın mesafe düştükçe çocuklar gibi eğlenmeye başladım. Okumayı ilk defa sökmüş çocuklar gibi yolda gördüğüm her tabelayı okuyordum

Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi renkler bile daha canlı görünmeye başladı.

Umarım sizin için de hayırlı olur ve sıkıntısız görmeye başlarsınız.

Kolay gelsin.