Ayarlar -> Pil -> Pil sağlığı ve gücü (Telefon çok yeniyse uzun süre %95'in üstünde durur) Benim telefon 1 yıllık iphone 11 %87'de.
Ayarlar -> Genel -> Hakkında -> Imei numarası Bunu e devlet üzerinden kontrol etmelisiniz. Cihaz yurtdışıysa fazla uzun süre kullanamayabilirsiniz.
Ayarlar -> Genel -> Hakkında -> Model Numarası. Eğer M ile başlıyorsa cihaz sıfırdır, F ile başlıyorsa cihaz tamir görmüştür, N ile başlıyorsa cihaz değişmiştir. ( Ben Mediamarkt dan almıştım, hiç işlem görmedi M yazıyor)
Eğer cihazın ekranı orijinali ile değişmediyse
@cangurel; hocamın dediği True Tone özelliği çalışmayacaktır. Ayrıca genelde FaceID de hemen devre dışı kalıyor. Bu ikisini kontrol edin hocam.
Kamerası ile video ve fotoğraf çekin. Biraz uzun uzun kurcalayın. Herhangi bir titreme, bozulma olmamasına dikkat edin.
Benim cihazda ölçüm diye bir uygulama var. Bu uygulamayla sadece kameradan bir yerden diğer yerin kaç metre olduğunu ölçebiliyorum. Üst modellerde lidar sensör kullanılıyormuş. Bu özelliği de test edebilirsiniz.
Cihazın parasını vermeden önce mutlaka icloud hesabını silin. Yoksa satan kişi cihazım çalındı özelliği ile cihazınızı kilitleyebilir.
Son olarak: İşin uzmanı değilim, biliyorsunuz hile hurda yapmak isteyen bir şekilde yapıyor. Güvenilir birinden almaya çalışın ve bence cihazı alırken satan kişiyi videoya alın ve videoda bu cihazı şu tarihte şu kişiye satıyorum gibi bir şeyler yazdırıp imzalatın. Yarın bir gün cihaz çalıntı yasadışı felan çıkarsa kendinizi savunursunuz. Satan kişi de sizin kullanımızdan doğacak olan sorumlulukları üstlenmemiş olur.
(Videoyu gizli çekmeyin, video içerisinde karşı tarafın açık rızası olsun.)