Bide onlarca defa Marka başvurusu yapıp hep son dakika saçma sapan şekilde itirazlarla markaların kabul edilmeme olayı olmasa ne güzel olacak.
2 yıldır 5 ayrı markaya başvurup her defasında saçma sapan sebeplerle itirazlarla tescil edilmeme durumları tam bir cinnet geçirme nedeni.
Merhaba, hoş geldiniz!
Marka tescili hakkında konuşacağız ama önce size bir soru sorayım: Markanız gerçekten size mi ait? Yani, şu an kullandığınız isim veya logo, hukuki olarak sizin üzerinize mi kayıtlı?
Bunu neden soruyorum biliyor musunuz? Çünkü birçok kişi Ben bu markayı yıllardır kullanıyorum, benimdir diye düşünüyor. Ama işin gerçeği şu: Markanızı tescil ettirmediğiniz sürece, yasal olarak sizin değildir.
Şimdi, diyelim ki markanız iyi bir noktaya geldi. Müşteriler sizi tanıyor, reklam yapıyorsunuz, işiniz büyüyor. Peki, bir gün birisi bu markayı sizden önce tescil ederse ne olur?
Size kendi markanızı kullanamazsınız diyebilir.
Sosyal medya hesaplarınızı kapatabilir.
Hatta sizi mahkemeye verip, marka hakkı ihlali davası açabilir.
Bunu yaşayan yüzlerce firma var. Küçük işletmelerden büyük şirketlere kadar, Bana bir şey olmaz diyen herkes, bir gün büyük bir sorunla karşılaşıyor. Çünkü marka tescili yaptırmadıklarında, aslında markalarına sahip olmadıklarını fark ediyorlar.
Şimdi, şunu söyleyebilirsiniz: Ama benim markamı kim niye alsın?
Bakın, bu iş sadece büyük markalar için değil. Siz farkında olmasanız da, iyi bir isim bulduysanız, mutlaka birilerinin dikkatini çeker. Ya da sadece kötü niyetli biri, sizin yatırım yaptığınız markayı tescilleyip sizden para isteyebilir.
Peki, bu duruma düşmemek için ne yapmalısınız?
Çok basit, Markanızı hemen tescil ettirin.
Süreç zor mu? Hayır. Aksine çok basit bir şekilde hizmet alımı gerçekleştirebilirsiniz.
Pahalı mı? Markanızı kaybetmenin yanında hiç değil. Bir kere yapılan bu işlem, size 10 yıl boyunca koruma sağlıyor.
Ne kadar sürüyor? Başvurunuzu hemen yapılıyor, koruma başlıyor ve yaklaşık 6-8 ay içinde tescil belgeniz elinizde oluyor.
Şimdi düşünün: Bugün başvurmazsanız, yarın başkası başvurursa ne olacak?