Doğrudan konu sahibine yazılmış kişiselleştirilmiş bir yazı asla değildir, ricam sadece alınanlar, alınmaya devam edebilirler.
Bana kalırsa hakiki başarı doğduğun Ülke'ye sahip çıkmak üstüne o Ülke'de hakikatte bir şeyler başarmak, netice de herkes farkında zaten artık, çoğu Ülke hakikaten Türkiye'den katbekat her türlü daha imkanlı ve de avantajlı, gelecek vadediyor.
Bu bir nevi zor sunucu dan, kolay sunucuya geçmek gibi bir şey. Ben bunları başarı olarak saymıyorum, saymayacağım da.
Öte yandan Ülke aşırı derecede muazzam olsa ve de üstüne diğer Ülkeler den daha etkili ve de avantajlı olsa idi burada kalmak isterdi herkes.
Başarmak isteyen her türlü her yer de başarır, netice de İnternet denen bir kavram var üstüne aşırı gelişmiş durumda ve de yine üstüne aşırı dereceler de imkanlar var, illa ki Yurt dışı artık gerekmiyor.
Gençlerin kolaya kaçması, doğrudan kaçmak için Ülke arayışı içerisine girmesi, üstüne döviz kazanıyor olduğundan ve de düşük yaşına ve de bilgi ve birikimleri neticesinde ego yapmaları ne onları yüceltti ne de müthiş kıldı, hayat bir şekil de öyle ya da böyle geçecek, siz arzu ederseniz hamal olun, arzu ederseniz Kral olun. Ancak neyi arzu ediyorsanız onu olacaksınız, tek sıkıntı kolaya kaçmak ve de durumlar dan kaçmak. Burada maalesef Onur ve de Gurur da aynı şekil de geçmişte kalıyor.
(Ülke'yi bu hale getirenler düşünmeyecek, çünkü onların umurunda değilsiniz, yine seçim ile doğru seçim yapmak, işte asıl olay bu, gelecek inşa etmek bu kadar basit ama maalesef her daim olduğu ve de olacağı üzere "Kurunun yanında yaşta yanmak zorunda... Bunu aza indirmek için çalışanlar, ne Muazzamlar.")