octavius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar kaldıracı 3x çekip %1 - %3 arası +PNL düşünülmesi daha mantıklı. Ek olarak işlem açma algoritmanızı tam olarak neye göre kurguladığınızı bilmiyorum. Bir çok faktör var bildiğiniz gibi.

Ben, haftalık pivot, son 24 saat en çok yükselenler/düşenler, günlük, haftalık ortalamalar, hacim ve ortalamaları, açık emirler gibi bir çok datayı farklı yöntemlerle eşleştirip işlem çiftlerini takip ettiriyorum. Şuan %30 insan müdalesi ile devam etmekte. (işlem açmada daha çok karşılaşıyorum. İşlem açma için pozitif noktaya geliyor lakin belirlediği fiyata piyasa fiyatı denk gelmiyor. Genelde %2 - %7 arası yakınlarda.)

Günde açılan işlem sayı ortalamaları
Yüksek Riskli İşlemler: 2
4-12 saat arası işlemde durabilme ve olası negatif senaryoda (süreç içinde senaryo değişirse piyasa fiyatının maksimum ters tarafına göre pozisyonu hesaplanır, işlem değerinin 5 katı havuzda bekletilir.) kendisini koruması beklenir. Maksimum kayıp ilk girilen miktarın 1,5 Katı şeklindedir.

Riskli İşlemler: 4
1 dakika - 4 saat arası süren işlemlerdir.

Tüm amacı işleme başladğı miktarı logaritmik olarak arttırmaktır.

Geliştirme devam etmektedir. Kişilerin kullanımına sunulmayacak fakat bir arayüz ile anlık bilgilere erişim sağlamayı düşünüyorum.

Sevgiler.
Umarım başarılı olursunuz. tavsiyeleriniz için teşekkürler. kaldıracın mantığını çözdükten sonra yüksek kaldıraç her zaman mantıklı oluyor. eğer %4 stop mesafemiz olsaydı evet 25 kaldıraç mantıksız görünebilirdi. Zaten %1.8 de kesiyoruz zararı bu da bakiyenin zaten belli bir kısmını kullanmış oluyor. Riske karşılık diyelim sunucu çöktü çok aşırı hareket oldu vs gibi riskleri dahi düşünerek kullanılan bakiyeyi en aza indirgedik ki olası bir liq durumunda bakiyenin en fazla %4 ü gidiyor. Risk yönetimimizin çok iyi olduğunu düşünüyorum açıkcası. Bu durumda bakiyenin sıfırlanması çok çok çok zor ihtimal. Üst üste 20 kez stop denk gelse dahi bakiye sıfıra gitmiyor. Stratejide de en fazla 8 kez stop olduk son 6 ayda. Sonrasında ise 6 kez tp aldı. RR mantığını iyi kurguladığınız sürece kazancınız her zaman kaybınızı tolere ediyor. %40 lık bir wr oranı bu kazanç katsayısında çok iyi oran demek.