Biliyorsunuz bir dönem ekşi bayağı yasaklı kalmıştı hatta sürekli domain değiştiriyorlardı her hafta çünkü btk tarafından siteye tekrar yasak geliyordu. Ekşi yönetiminin yıllardır tutumunu biliyoruz muhalif başlık ve entrylere izin verirken karşı tarafın içerde pek barınmasına müsaade etmiyordu. Bu yasaklama olayından sonra ise işler tam tersine döndü. Troll hesaplar çoğaldı içeride sürekli muhalefeti kışkırtacak başlıklar açılmaya başlandı, sürekli cumhuriyet değerlerini aşşağılayan hatta Atatürk'e dahi hakarete varılan yorumlar yapılmaya başlandı ve bu başlığı açan yazarlar asla uçurulmadı. Bu günde benzer olaylar oldu. En ufak olayda yazarlığını uçuran ekşi yönetimi gerçekten bu tarz başlıklara ve entrylere düşünce özgürlüğü diyerek izin veriyor.

İçerdeki pek çok yazarın dediğine göre ekşi yönetimi bu yasağın kaldırılması karşılığında havuz medyasına sitesinde yer vermeyi kabul etmiş. Tüm sosyal medya yasaklıyken ekşi sözlüğün sabahtan beri açık olmasıda ilginç. Bunlar ben şahsi fikrim değildir içerde yıllardır yazarlık yapan insanlar diyor bunu. Doğru olma ihtimali var mı? Yönetim sözlüğün açılması karşılığında böyle bir topa girmiş olabilir mi? Hatta bazı yazar arkadaşlar şunuda diyor bu tarz gündemi çarpıtan başlık açan kişilerin çoğunun son bir yıllık yazar hesaplar olduğunu hepsinin 5-10 entry girilmiş bot hesaplar olduğu ve yazar hesaplarının yönetim tarafından sağlandığı söyleniyor. Bunlar tabi içerideki yazarların söyledikleri bu gün sözlükte bu konu epey gündem olmuş sizin fikrinizi almak istedim.

R10 yönetimi forumda siyasete izin vermeyerek en iyisini yapıyor bence sonuçlarını görüyoruz çünkü. Bu günde bayağı güzel işler yaptılar forum tertemiz durumda. Konum siyasi değildir tamamen ekşi sözlük ve yönetimi hakkında söylenenleri paylaştım. Siz ne düşünüyorsunuz?