erenpolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce chevrolet aveo hatchback kullanan varmı yada şuan'da almayı planlıyorum fakat çok söz söyleniyor parçası bulunmuyor yakıt problemi vesayre filan sözleri dönüyor. Araç alacağım fiyat maakul geldi takas ile alacağım için fakat sol tarafın değişenleri var sizce alınırmı yada bu fiyata hangi arabayı alabilirim önerileriniz varmıdır?
İlan linki: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...8374200/detay/
Merhaba, öncelikle bende aveo kullandım yeni sattım. Size önereceğim 1.2 si almayın, 1.4 alın genel olarak ecotech opel motor kullanılıyor.
Ayrıca aveo banada parça bulunmaz ustası yok gibisinden konuşunlardan uzak dur derim Çünkü parçası var ve çok uygun, ikincisi ustası nasıl yok opel ustaları zaten? aynı motor.
Yakıt konusunda benim 1.4 sx full + full modeli idi 2009 du. çok güzel hızlı kaçıyordu performansı çok iyidi, ama yakıt konuusnda tüm opel motorlar çok yakar bunu bilmeni isterim.
Son olarak, bilmen gerekenler.
Aveolar yani opelin tüm motorları çelik subap kullanmadığı için, belli bir km sonra subaplarda erime oluyor. Buda üst kapağın açılıp çelik subapa geçmesi demektir, aveolara tek değil tüm opel motorlarında bu sorun vardır. Şimdi soracaksınız kaç km de subap gelir. Benim ustam 100-150 bin km arası gelir dedi, aracım 200 bin km geldi daha sorun vermedi. Ağabeyimde opel var 220 bine geldi daha sorun vermedi. aracı nasıl kullandığına bağlı zorlayıcı biri ise daha erkendir kısacası. ama 1.4 motor ve 2012 üstü modellere var 2012 ve altı asia beyin kullanıyor bir gaz kelebeği değişsen gaz keleneği adaptasyonu yapacak adamı zor bulursun. Batı tarafında çok var doğuda olduğum için yetkili adaptasyon cihazı yoktu örneğin.