Merhaba
Aracın bagajındaki çatlak macun dan dolayı olduysa bagaj değişmez aynı haline geri getirilmesi gerekir
Sigorta şirketi sizin sigorta şirketinize bildirir size bigisi verilir
sigortanız iptal olmuyor, bir sonraki sene daha yüksek sigorta tutarı çıkıyor
Sigorta şirketine maliyetiniz kadar etkilenir
kusur sizde olduğundan karşı tarafın puanına bişey olmaz karşı taraf aracını yaptırır ce aracın değer kaybınıda sizin sigorta şirketinden alır
Geçmiş olsun.
1. Kaza tespit tutanağında belittiğiniz hasarlı alan değerlendirilir, burada exper de gelip inceleyecek karşı aracı ve olasılıklara bakacak. Bir motor düşmesiyle arka bagajın ayaklanıp gitmesi mantıklı olmayacağı gibi onlar da bu gibi düşünceleri bildikleri için ona göre davranıyor. Önce tamir, eğer mümkün değilse değişim verirler. Araç değer kaybı alabilir.
2. Sigortan seni arayıp bilgi vermez, genelde öyle olur. Sadece karşı tarafa da kusur çıktığı durumlarda bazen arıyorlar. Farklı ustaya götürmesine gerek yok sonra inan ki sana sıkıntı çıkartır burası olmamış beğenmedim gibisinden. Bırak kendi ustasına götürsün o ilgilensin ne isterse, son kararı exper verecek ne de olsa
3. Bu durum yanlış bilinmekte, sigorta iptal falan olmuyor, bozulmuyor. Sigorta da kademe sistemi var, en fazla 8. Kademe var ve 7. Kademeden sonra 5 yıl kazasız geçerse 8. Kademe olur. Sen eğer örnek veriyorum 8. kademeysen şuan kaza yaptığın için 7. kademeye düşecek. Bu durumda ne oluyor, sigorta ücretinden yenileme indirimin %50 değil %40 olacak

. İnternetten kademelere bakabilirsin. Öyle bilindiği gibi korkulacak durum yok.
4. Bildiğim kadarıyla hasar puanı değil kademe işler, sigortadan işlem yaptırdığın an kademe düşer. Yıllık sigorta işlemini baz alırlar.
5. Birbirini etkilemez.
Bu arada SBM üzerinden kontrol edebileceksiniz ne kadar ücret aldıklarını falan. Ama sisteme geç düşer, dosya kapatılınca ekleniyor.
Çok teşekkür ederim hocalarım içime su serptiniz

Bu arada bir kısmı yanlış sormuşum, Motor sigortam bozulunca bu araba sigortasınıda etkiliyor mu sorusunda aslında şunu sormak istemiştim: Ben ilerde arabama sigorta yaptırdığımda bu durum arabamın sigortasını etkiler mi, yoksa sadece motorun sigortasını mı etkiler?
@MuhammetDemirel; hocam benim sigortamın ilk senesi olmasından dolayı 4. kademedeyim anladığım kadarıyla hasar ne kadarsa fark etmez, 3. kademeye düşüp %35 fazla ödeyeceğim doğru muyum.