Bugün garip bir olay yaşandı fiat fiorinonun arkasına motorumu park ettim arkamı döndüm 30 saniye sonra çat diye bi ses geldi motor rüzgardan dolayı fiorinonun bagajına devrildi bagajında 2 tane çatlak meydana geldi önceden var mıydı bilmiyorum ama kanıtlaması imkansız bir durum. Kaza tespit tutanağı tuttuk, benim bu konu hakkında bir kaç sorum olacak.
1-ortalama 8-12k bir hasarı var fiorionun bunu sigortadan yaptırırsak sigortaya fazla para gösterip fazla para alırlar mı? veya bagaj kapağını değiştirip hem araç değer kaybı hemde bagaj parasını alabilirler mi?
2- sigorta beni aradığında durum hakkında beni bilgilendirir mi ne kadar hasar çıktığıyla ilgili vs. , veya farklı bir ustaya götürsek sigortaya verilecek miktar değişir mi bunun kararını ben verebilir miyim? (usta, adamın tanıdığı o kesin)
3- bide aynı zamanda sigorta bozuldu diyelim, bu senelik sigortam iptal mi oluyor yoksa sigorta bitene kadar sigortam devam ediyor ve sigorta bittiğinde bana fazla fiyat mı çıkıyor, yoksa her ikiside mi oluyor?
4- 200.000 liralık hasarla 10.000 liralık hasar sigorta puanını eşit olarak mı düşürüyor yoksa maddi hasara göre mi puan düşüyor?
5- Motor sigortam bozulunca bu araba sigortasınıda etkiliyor mu, (Bildiğim kadarıyla puanları ayrı, araç sınıfları farklı olduğundan dolayı)
Veya bu konular hakkında sigorta şirketinden bilgi alabilir miyim? Yardımcı olacak forum üyelerine çok teşekkür ederim.