Öncelikle çok geçmiş olsun. Zaten amacımız sürdürülebilir pasif gelir oluşturmaktı. Zengin etme vaadi yok. Karşılaştığınız bu tür bir riskler kesinlikle yok. Son 3 aydır kendimizde dahil 10-12 kişi aktif olarak kullanıyoruz. Risk yönetimi zaten overfitting olayını kaldırıyor. Yani özetle sistem şu şekilde pozisyon açıyor: Diyelim 500 dolarınız var bot 500 dolarınızın 20 dolarını izole şekilde riske alıp 25 kaldıraç ile 500 dolarlık pozisyon açıyor. Stop seviyemiz %1.8 sabit stopumuz var. Diyelim ki pozisyon stop oldu 9 dolar kaybediyorsunuz ve 491 dolar kullanılabilir bakiyeniz kalıyor. Bir sonraki işleme 491 doların izole 19 dolarını alıyor yine 25 kaldıraç yapıyor ve 491 dolarlık işlem açıyor. Bu da sert kayıpları engelliyor. Bakiye bu şekilde dinamik olarak kullanılıyor. Binance zaten api kullanımına izin veriyor. Orda farklı bir olay olmuş olabilir. Binance apisi oluştururken zaten sadece futures işlem yapma yetkisini ve onayını veriyorsunuz. Bu durumda da kapanma yaşamazsınız.
Merhabalar kaldıracı 3x çekip %1 - %3 arası +PNL düşünülmesi daha mantıklı. Ek olarak işlem açma algoritmanızı tam olarak neye göre kurguladığınızı bilmiyorum. Bir çok faktör var bildiğiniz gibi.
Ben, haftalık pivot, son 24 saat en çok yükselenler/düşenler, günlük, haftalık ortalamalar, hacim ve ortalamaları, açık emirler gibi bir çok datayı farklı yöntemlerle eşleştirip işlem çiftlerini takip ettiriyorum. Şuan %30 insan müdalesi ile devam etmekte. (işlem açmada daha çok karşılaşıyorum. İşlem açma için pozitif noktaya geliyor lakin belirlediği fiyata piyasa fiyatı denk gelmiyor. Genelde %2 - %7 arası yakınlarda.)
Günde açılan işlem sayı ortalamaları
Yüksek Riskli İşlemler: 2
4-12 saat arası işlemde durabilme ve olası negatif senaryoda (süreç içinde senaryo değişirse piyasa fiyatının maksimum ters tarafına göre pozisyonu hesaplanır, işlem değerinin 5 katı havuzda bekletilir.) kendisini koruması beklenir. Maksimum kayıp ilk girilen miktarın 1,5 Katı şeklindedir.
Riskli İşlemler: 4
1 dakika - 4 saat arası süren işlemlerdir.
Tüm amacı işleme başladğı miktarı logaritmik olarak arttırmaktır.
Geliştirme devam etmektedir. Kişilerin kullanımına sunulmayacak fakat bir arayüz ile anlık bilgilere erişim sağlamayı düşünüyorum.
Sevgiler.