AzveNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ekşide bir konuda yaşayarak anlatabilmek için yaptım motokuryelik.
ve kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim. o reklamlarda gördükleriniz yalan.
youtube da anlatılanlarda referanstan para kazanmaya çalışıp milleti bi nevi dolandıranlar.

hala yapan tanıdıklarım var.

yapacaksanız en fazla 2 ay bir geçiş süreci için yapılmalı.

masraflarınızı senelik hesaplarsanız günde 14-16 saat çalışıp 25-30k gibi bir rakam almış oluyorsunuz.

ayrıca %90 ihtimalle kaza yaparsınız. motokuryeyseniz zaten kesin bi yerinizi kırılır 2 ay kafadan yatarsınız.
değmez. bu fiyatlarla değmez.

yiyecek içecek benzin bakım sigorta lastik o bu derken 90k kazanmışsanız size 30k anca kalır.

gençleri veya işsizleri heveslendirip kilitlemek için yapılmış bi nevi ponzi diyebilirim.

şirketlerin yöneticileri ile hiç uğraşılmaz. yok pantolon giy yok terlik giyme )
ben ce04 ile yaptım. yönetici bişeyler söylüyodu binddim arkamı döndüm gittim muhatab bile olmadım. o da motoru görünce zaten sonra bişey diyemedi.

ama muhtaçlığınızı görünce çok daha üstünüze gelirler.

yapmayın yaptırmayın.

kuryelikte size normal mesai saati süresinde aylık net 70-80 kalmıyorsa gerçekten ne insanlarla uğraşmaya değmiyor. bu işin hakkı öyle ufak para değil cidden.

yeri gelecek 5-8 kat inip çıkacaksınız.

kuryelik yapıpta samimi dürüst davranıp gel kardeşim yap diyecek adam bulamazsınız.
Hocam anladığım kadarıyla siz Dominos tarzı bir firmada yapmışsınız kuryeliği, örnek Yemeksepetinde Trendyol Go'da Vigo'da dediğiniz gibi yönetici sorunu yok, öyle saatlik kazançlar yok çoğunlukla paket başı kazanıyorsunuz.

Konu sahibi arkadaşın dediği de motokuryelik değil Trendyol'un arabalı kargo kuryeliği