Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıldan beridir youtube'de dizi analiz videoları içeriklerini üretiyorum. daha doğrusu bir sonraki bölümde neler olacağına dair analiz yorum tarzı içerikler.
Ancak yakında zamanda bir televizyon kanalından 7 tane video açıklamasına ihtihar aldım.
Yaptığım içerik onların orjinal içeriğini paylaşmak değil, sadece onların görsellerini videoda 5 er saniye şeklinde kullanarak 3 - 4 dakikalık videolar yapıyorum ve logolarını göstermeden yorum katarak seslendiriyorum.
Bu içeriklerin adil kullanım (fair use) kapsamında olduğunu düşünüyorum zaten telif video açıklamasına gelmiş.
Yani orjinal bir eseri yorumlayarak yeni bir içerik haline getirmiş gibi oluyorum.
Sizce itiraz etsem telifleri kaldırtabilir miyim? Yada beni dava etme gibi bir sorun olur mu?

Eğer itiraz başarısız olacaksa, adsense hesabımın zarar görmemesi adına, yeni kanal bağlayabilmek ve mevcut kanallarıma birşey olmaması açısından kapanacak olan kanalı adsenseden ayırıp, kanalı silerek imha etsem olur mu?

Bu konularda bilgiye sahip veya tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Kanal yarın kapanacak çünkü hızlı bir karar vermem gerekiyor.