kuyuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benzer bir durum içerisindeydim. Prangalar vardı ayağımda fakat ben özel sektördeydim. Sizden bir farklı dünyaya gelecek olan birde bebek bekliyordum ve sizin kadar yüksek maaş almıyordum.

O işim olmasa hayatım olmayacakmış gibiydi sizin gibi onlarca blog ve haber sitesi denedim sonuç hüsran

Ve bir gün geldi işten çıkarıldım. Pandemi dönemiydi 2020 kimse kimseyi işe almıyordu. Sanırım ben bitmiştim yeni evliydim ve yolda bir çocuğum vardı cebimde tek bir maaş. 4 bin tl

Fazla uzatmayacağım maaşımın yarısı ile bir dükkan tuttum kalan yarısı ile gittim satabileceğimi düşündüğüm birşeyler aldım o gece dükkanda yerde oturdum sandalyem bile yoktu bilgisayarımıı tuğlanın üzerine koydum masa olarak

Aldığım ürünleri letgo, dolap ve instagram reklamı ile 2. Gün hepsini sattım ve maaşımı tekrar yerine koydum ( 4 bin tl)

Bugün 2025 üzerinden 5 yıl geçti

2 elemanım var dükkanımda 3 milyon sermayeli ürünüm var aylık cirom yaklaşık 1 milyon tl.

BEN ANLADIM Kİ BAŞLAMADAN OLMUYOR. KURTULMADAN BAŞLAYAMIYORSUN.
Maşallah.. gerçekten sizin adınıza çok mutlu oldum. Başarılar dilerim. ☺

Ancak o ilk adımı atmak benim için hiç kolay olmayacak, dediğiniz gibi prangalar var gibi hissediyorum. Sanki balıkmışım da sudan çıkarsam ölecekmişim gibi geliyor. Yeterli yatırım seviyesine ulaşmadan veya kendi işimi kurmadan bir anda çıkmak, maddi anlamda intihar olur.

20 yaşında başladım bu mesleğe ve dışarıda herhangi bir tecrübem olmadığı için hazırlık yapmadan ayrılmaya cesaret edemiyorum.