busienes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam çok teşekkürler sonunda adam akıllı bir cevap aldım. 500 kez dememe rağmen hala alış fiyatını düşür diyorlar diyorum ki zaten en ucuz toptancıdan alıyorum 1 ürün de almıyorum yüzlerce adet alıyorum tekte benim takıldıgım nokta ürün maliyeti hariç diğer giderlerin aşırı çok olması, buna çözüm aramak için yazdım herkes ürünün maliyetine taktı :d
Bende 8 senedir ticaret ile uğraşıyorum. Son 3 senedir ithalat yapıyoruz. Bundan 2 sene öncesine kadar para kazanılıyordu. Fakat son 1-2 senedir gerçekten artık her şeyin ucu kaçtı gitti. Ticarette parayı pazar yerleri ile kargo şirketleri kazanıyor. 8 sene verdiğim emeğin artık sonundayım. Komple ticaret işlerimi bitireceğim. Son yaptığımız ithalat ürünlerinin stoklarını eritiyoruz. Daha fazla Türkiye pazarına yönelik satış düşünmeyeceğime eminim. Ürün fiyatları en az dört haneli olmadığı sürece bu rakamlarla kar edemezsiniz. En önemli ve geri yerine koyması imkansız olan değeriniz "zamanınızı" boşa geçirmiş olursunuz. Ticaret güzeldir, zevklidir, ilham vericidir. Ama içine girildiğinde sizde görüyorsunuz ki her ne kadar maliyetine bile satış yapsanız insanı mutlu edebilir. Bir işi başarmış gibi hissiyat sağlayabilir. Ama günün sonunda gerçekçi olmak gerekir ki bunun iş değeri kazanabilmesi için para kazanmak gerekir. O yüzden ülkemizde çoğu satıcı bu yaptıklarını iş olarak değil hobi gibi yapıyorlar ama farkında değiller.