Hocam ben kişisel olarak sizi zan altında bırakmak istemedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. İzninizle açıklayayım. İmzanızda yüzlerce imkanın olduğu bu zamanda halen zengin olamamışsak üzgünüm ama bu tamamiyle bizim hatamız demişsiniz. Bugün dünyanın bu halde olmasının sebebi sessiz kalan kitlelerdir. Bir düşünün şu toplumun ideolojik çatışmaları bırakıp el ele bir şeyler üretelim dediğini, neler yapabiliriz neler? İmzanızdan bunun farkında olduğunuzu gözlemliyorum. Atıf yapmak istediğim konu buydu, ama sanırım siz farklı anladınız, lütfen kusura bakmayın. Cevabınıza istinaden bir kaç şey daha eklemek isterim.
Algımız yanlış hocam gökten yardım direkt olarak gelmeyecek. Allah'ın yer yüzündeki varisi (yaşayan her bir kul Allah'ın varisidir.) olan kulları bir araya gelecek ve bu garabeti sona erdirecek. İmam Ali, İmam Hasan, İmam Hüseyin dava için şehit olmuşlardır. İmam Ali şehit olacağını biliyordu ve yola devam etti. İmam Hasan hakkında detaylı bilgi sahibi değilim yorum yapmam uygun olmaz ama İmam Hüseyin Şehit olacağını bile bile "
Eğer ben gitmezsem, bu ümmette bir daha hiç kimse haksızlığa karşı çıkmayacaktır." diyerek yanındaki canlarla birlikte şehit düşmüştür. Ve bugün bize düşen İmam Hüseyin'in mirasına sahip çıkmaktır. Elimizden ne geliyor demeden, ufacık şeyler neler doğurur. Bugün Cocacola markası reklamlarında Türkiye'de üretilmiştir gibi, bizim ülkemizin insanlarının isimlerini kullanarak bastığı kutu kolalarla bizden biri izlenimi vermeye çalıştı. Neden çünkü boykota uğradı en azından belli bir kesim tarafından, bu kesimi hiçbir ideolojik çatı altında toplamıyorum. Bugün dava senlik, benlik davası değil hocam. Bizlik davası, sen yoksan bende yokum, sen varsan bende varım. El ele mücadele edeceğiz. Sadece Filistin için değil. Bugün kuzeyimize baktığımızda üstüne çökülen bir Ukrayna var. Onlar içinde mücadele vereceğiz. Hesap gün gelecek dönecek ama o gün bizim, senin, benim, bizim gayretlerimizle dönecek. Yattığımız yerden değil.
İmzamı neden katıyorsunuz ki, belki ben Zerduşt'um bilemezsiniz. Meseleyi kişisele indirgemeyin.
Yani onlarca insan bebek öldürüldü, Halen gökten yardım gelmedi. Şimdi değilse ne zaman.
Zaten Hülagü Han da yuzbinlerce Müslümanı öldürmüştü. O zaman da gökten yardım gelmedi.
Ki Hz Hasan Hüseyin'e gelmeyen yardım sıradan Müslümanlara gelmez.
Hz Hasan da zehirlenerek ölmüştü. Hatta bırak Hz Hasan Hüseyin'i Hz Ali bile öldürüldü. Ona da yardım gelmedi.