Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her insan savaş suçlarına ve sivil katliama karşı durur ancak eve lazım olan camiye haramdır diye bir laf var ülkemizin durumu kötüyken kendi haklarımızı ve zorluklarımızı hiçbir şekilde dile getirmiyoruz görüşmüyoruz ancak israil için dev yürüyüşler düzenleniyor ben bunu anlayamamıyorum özellikle boykot kavramını hiç anlayamıyorum böyle bir ülke evet boykot edilebilir ancak bizim insanımız boykotu kola sanıyor

-Micrasoft israili destekliyor / Cihazlarımızdan windowsu silebiliyormuyuz hayır yerli bir alternatifi varmı hayır boykot edenler arasında bunu kullanan varmıdır tabiki.
-Intel / İşlemcileri kırıp atabiliyormuyuz hayır
-Head & Shoulders / bu şampuan dışındaki tüm şampuanlar saçlarıma zara veriyor ve kepek yapıyor yerli kaliteli bir alternatifi varmı hayır.
-Nike,adidas,puma boykot edenler arasında %60 ında özellikle yürüyüşerde gördüğüm kadarıyla bu marka ayakkabılar var
-Volkswagen,Mercedes,Hyundai / Merak ediyorum sturbucksta oturan öğrenciye laf edenler bu marka otomobillerini boykot edebilirlermi hiç sanmıyorum.
-Bosch / yine aynı şekilde evimizdeki elektronik aletleri yakalım o zaman
-Netflix / Türkiyedeki üyeliklerinin iptal olduğunu vs sanmıyorum gayet içerik üretiliyor

Sayılmaz tonla marka var merak ediyorum onu yeme bunu alma sadece içecek vs mecbur olunan alternatifi olmayan markalara ne olacak hiç kimse üretmenin üretileninde satılmasının derdinde değil bu yüzden hiç samimi gelmiyor.
Siz de çok haklısınız hocam. Ben de aynı düşünüyorum. Kaldı ki bu saydığınız markalara topyekün ciddi bir boykot olsa en büyük zararı yine Türkiye görecek. Çünkü bu markalar yer kiralıyor kira ödüyor. Maaş ödüyor para ülkede dolaşıyor. Ödediği maaştan vergi veriyor, şirket kendisi ayrıca kdv/gelir vergisi ödüyor.

Yapılacak şey bizim üretmemiz. Ama olmuyor. Oysa bu memlekette çok fazla zeki insan olduğuna inanıyorum. Niye olmuyor? Çünkü zor. R10da bile kaç kez gördüm çocuk daha yeni reşit olmuş ios build etmek istiyor ne lazım mac lazım. Macpro ne kadar 100k+ İmkan verilmiyor ki