Meslek seçerken ailenin ve senin imkanlarını degerlendirmelisin
Meslekleri üçe gruplarımız
1. Maddiyat gerektiren meslekler (İnşaat mühendisiyim, eczacilik)
2. Kas gücü gerektiren meslekler veya çalışma gerektiren meslekler(bor nevi beyin hamalligi) (hukuk finans muhasebe)
3. Beyin gerektiren meslekler (yazılım bil muh sistem muh)
Okullar ise gene böyle gruplanabilir
1. Okumak için okunulan okullar (genel tüm uniler)
2. Seni nitelikli kılacak okullar (itu boun odtu)
3. Seni üst sınıfa taşıyacak okullar (koc sabanci)
4. Dünya ligine taşıyacak okullar (mit yale lse)
Kendin ve aile uygun okulu ve mesleği bunlara göre dusunebilirsin
Türkiyedeki ilk 15 devlet üniversitesinden biri, özel üniversiteler arasından koç,sabancı ve tobb dışında bir şey kazanırsam SAT ile tercih yapmayı düşünüyorum hocam. Yazılım ve bilgisayar mühendisliği dışında başka bir şey okumayacağım, okumam. Bu konuda çevrem bana bu kadar katı olmamamı söylüyor ama ben istanbul üniversitesinde eczacılık okumaktansa, marmara üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumayı tercih ederim çünkü bu alanda fark yaratabileceğimi düşünüyorum. İÜ'de eczacılık okuyup 200 öğrenci arasından 150. olarak mezun olmaktansa marmara üniversitesinde okuyup 200 öğrenci arasından ilk 3'e girip mezun olmayı tercih ederim, ama genede ortalama bir üniversitede okumaktansa iyi bir üniversitede okumanın bana çok büyük yararları var bunun farkındayım, işim açıkçası biraz zor çünkü teknik olmayan üniversitelerde bile bilgisayar mühendisliği "tıp ve diş hekimliğinden sonra" en çok tercih edilen bölüm. İstanbul üniversitesinde eczacılık okuyan bir öğrencinin puanıyla kocaaeli üniversitesinde zar zor bilgisayar mühendisliği kazanıyorum (: Bir şekilde halledicez bakalım.