Çok teşekkür ederim, gayet bilgilendirici oldu. Site şu an shopify üzerinde. İkas'a geçmeyi düşünüyorum önümüzdeki ay. Lazer yazıcı için tavsiye ettiğiniz bir model var mı?
Ben bilgisayarla uğraşmamak için ki hemen hemen her şey otomatik sistem'e döktüğüm için Dolap Uygulamasından 500-1000 arası bir telefona bağlanabilen wi-fi özellikli yazıcı almıştım sadece siyah çıktı alsa yetiyor zaten marka model fark etmiyor zaten pazaryerlerinde hemen hemen her şeyi mobilden yapabiliyorsun ondan çok fazla para vermedim elektriğe bağla wi-fi ile hem laptop hem telefon bağlanıp istediğim yerden çıktıyı alıyordum. O kadar önemsememiştim şuan e-ticaretten tamamen çekildiğim için sattım yazıcımıda markası yanlış hatırlamıyorsam HP olması lazımdı. 1 Kutu (5 Top oluyor içinde) yetmişti fazla fazla hatta evde hala duruyordur ona da sitelerle alakalı çizim yapıyorum

Tabi bu A-4 satışlarınızın fazlalığına göre değişir fazla sipariş gelirse fazla kağıt gider. Onu da toptancıdan çözerseniz sizin için daha ucuza denk gelebilir çünkü A-4 diyip geçmeyin o da pahalı

Rica ederim ne demek aklınıza takılan bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Ekstra olarak fiyatlarınızıda (pazaryerleri için söylüyorum) KDV, Kargo Ücreti, Platform kullanma ücreti ayrı ayrı hesaplayıp yazınız. Örnek vermek gerekirse 1 Telefon Kılıfı bana 0.50'a geliyordu, 40 TL kargo ücreti kesiyordu Trendyol, %28 Komisyon vardı (Satışlarınız fazlalaşırsa komisyon düşüyor.) %20 KDV vardı ona göre fiyat yazıyordum ki kar bıraksın sonuçta sıfıra sıfır çıkmak için yapmıyoruz kar almamız lazım.
Çok Önemli Not: Trendyol ve Hepsiburada satışlarınızın parasını vadeli veriyor bilginiz olsun. Örnek: 17.03.2025 Tarihinde satış yaptınız, kargo teslim süresi hariç, kargo teslim edildikten sonra ortalama 1 ay sonra paranız hesabınıza yatmaya başlar satışlar devam ederse sıkıntı çekmezsiniz ama ilk satışlardan direkt paramı alırım diye düşünmeyin. Ona göre maddi durumunuzu ayarlayın. Kargo faturalarınız, Platform kullanma faturaları, bunlar size çok gelecek hiç birisini es geçmeyin hepsinin KDV'sini topladığınızda baya baya KDV'den düşüyorsunuz çünkü bunlar size gider olarak gösterilebiliyor.
Not 2 : Muhasebecinizi iyi seçin bazı muhasebeciler e-ticaretten anlamıyor boşuna vergi ödersiniz.