Üniversite sonrası işsiz kalacağım kaygısı ile hareket etmek bence her zaman hata teşkil ediyor. Amcanız özelinde konuşmak istemem tek bir örneğe bakmak doğru değil. 18 Yaşında üniversite için evden ayrıldım, üniversite hayatında okul eğitimi noktasında kendime çok bir şey kattığımı düşünmüyorum (iyi ki) çünkü maalesef bizim üniversitelerimizin birçoğunda ego tatmini ile öğretmenliği birbirine karıştıran sözde akademisyen insanlar mevcut. Bunun bu arada 5 iyi okulda da aynı olduğu kanısındayım. Üniversite bana ne kattı diye bakacak olursak her şeyden önce arkadaş ilişkilerim ile farklı kültürleri keşfettim, 2. sınıfta freelance çalışarak kendim bir eve çıktım. Bionluk, r10 gibi sitelerde iş kovaladım. Okuldan bağımsız kendimi geliştirmem gerektiğinin farkına vardım ve gidebildiğim tüm etkinliklere gittim ve network ağımı genişlettim.

Günün sonunda üniversiteden mezun olmadan iş buldum, okulda birinci olan arkadaşlarımın birçoğu sektörde bile tutunamadı. Kimi polis veya asker olmak için uğraştı kimi ise doğalgaz ustası oldu. Kısacası üniversiteye gidip sonrasında iş bulamayan insanlarda biraz kendini sorgulamalı. Hata nerede ? Her yerde üniversite var, eğitim sitemi çok kötü evet bunlar sorunlar ama çözüm nedir? Bunu tartışmamız gerektiğine inanıyorum çünkü herkes "ben üniversite mezunuyum" ile başlayan cümleler kuruyor ama üniversite hayatında yaptığı ya da yapmadığı şeyleri söylemiyor.