Bende bir kedi sahibiyim, dişi kedim var. Daha önce ailem çevrem de gördüğüm şeyleri anlatayım.
Dişi kedi daha temiz ve sakin lakin kızgınlık dönemlerinde çok bağırıyor, ben bunun için sakinleştirici vitamin hastalarından veriyorum öyle olunca bağırma vs olmuyor. Kedim 3 yaşına yaklaştı hiç çiftleştirme dim ve kısırlaştırma gibi asla niyetim yok. Sürekli vitamin desteği yapıyorul ağız bakım vs vs. aşı yaptırmıyorum sebebi çok fazla çeşitli vitaminler kullanıyorum. İç dış parazitlerini kendim yapıyorum.
Erkek kedi olanları gördüğüm kadarıyla sürekli etrafa tuvaletini yapıyor tabi bu istek dışı koku bırakmak için yapıyor ve gerçekten çok kötü kokuyor öyle böyle değil. Elbise yada her hangi bir eşyanıza koku bıraktı mı zor çıkıyor kokusu ve kızgınlık dönemlerinde az da olsa erkekler de bağırıyor ama dişiler kadar değil. Dediğim gibi kızgınlık dönemlerinde gerçekten çok koku bırakıyorlar ve yaramaz oluyorlar. Dişilere göre daha hiperaktif oluyorlars yani ben dişi tercih etmiştim yine dişi öneririm.
Bu yazdıklarım kendi serüvenimde tecrübe edinip duyduklarımdır.