Canmemis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllarım mühendlisliğini bir cümle ile nasıl silersiniz adlı çalışmaya attığınız imza için teşekkürler hocam.
İşin içinde birisi olarak bilmeyen arkadaşları yanlış yönlendirmenizi istemediğim için yazma gereği duydum.
Öyle otomatik auto route ile çizim falan hikaye. Yaparsın ama ancak basit kartlarda yaparsın yaptığın kartlarda EMC/EMI testlerinden geçmesi mümkün olmayan kartlar olur.
Bu sebeple Donanım Tasarım Mühendisleri ve Gömülü Yazılım Mühendisleri var. Umarım yılların vermiş olduğu tecrubenizde bu iki mühendislik dalını duymuşsunuzdur. Burayı makale gibi bir kitap getirebiliecek kadar yazabilirim ama sonunda yine siz kendi görüşünüzün doğru olduğunu düşüneceğiniz için yazma gereği duymuyorum.
valla üstadım 25 sene bilgisayar programları ile çevre ünitelerini kontrol eden yazılımlar geliştiren bir şirketin sahibiydim. bunların elektronik ünitelerinin tasarımlarını da yaptık. kanadaya ve avrupaya ihraç ettik. oralarda ofisler kurup desteğini verdik, sertifikalarını aldık. tek, iki ve üç katmanlı pcb tasarımlarının hepsini yazılımlarla yaptık, elimizle birşey çizdiğimiz hatırlamıyorum. en azından o yazılımlara o kadar lisnas parasını boşuna ödememşimdir diye ümit ediyorum

gömülü yazılım mühendisi başka birşey diye biliyorum. embedded sistemleri de rosenbauser itfaiye araçları için geliştirmiştik, oradan biliyorum. ona da bir sürü sertifika alınmıştı. malum, itfaiye aracında bir cihaz pörtlerse "aaa vah vah" denilmiyor, biri canından oluyor falan...

belki de farklı programlar kullanıyorduk. malum kimi program 600 dolar kimi 6000 kimi 60000.

yine de bir elektronik ve endüstri mühendisi olarak bilmediğim şeyler vardır elbette. neticede bu işleri bizzat yapmadım, şirketi yönettim.

bilgilendirme için teşekkürler...