PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aynı şekildeyim akşam mesaiye kalmalar, cumartesi pazar işi yetiştirmek için çalışmalar uğraş dur o kadar kafa patlat sorumluluk al karşılığı bu olsun. Şunu fark ettim basit düşünen insanlar bu hayatta daha fazla para kazanıyor. Hayat bence bu kadar karmaşık değil. Yatırım konusunda bile cahil insanlar okumuşlardan çok çok önce herkesten daha hızlı zenginleşiyor
Yani benim gib idüşünen biri buldum ya çok sevindim Öyle forumda daha çok izler çıkarım ama buna yazarım.
Yatırım konusunda bile cahil insanlar okumuşlardan çok çok önce herkesten daha hızlı zenginleşiyor..
Neden ? -> Cahil, belkide eğitimsiz ve kendini gelişltirmemiş kişiler, (okumamış ama kendini geliştirmişleri muaf tutarım) şöyle ki borç aldığında, veya bir başarıszlık yaşadığında utanmıyor sıkılmıyor. Daha çok risk alabiliyor, heran batmaya hazırlar. Etik değerlere nezaket göstermiyorlar ve fırsatcılar. mesela pide sırasında o kadar kişi öne geçtiğini görürken bi pide abi sen ben diyemeyiz. Ama bunlar diyor. o rada bir bug bulmuşlar. ha birde gerçekten para kazanmayı bilenler var. Orası ayrı. Yani gerçekten cahil insanlar çok hızlı zengin olabiliyorlar bunun etik değerleri de tamamen çevresindekinin sırtına basmayı iyi biliyorlar.
Mesela sen bir projenden bahsettiğinde sen eve gitmeden. bakmışsın adam o işe girmiş bile. Utanmamış bu adam girecekti diye işte biz cahil olmadığımız belirli bir seviye eğitim aldığımız için bu durumlardan utanıyor sıkılıyoruz. Etiği fazla takıyoruz. Ondan dolayı böyle oluyor.