salihturker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar

Arkadaşlar bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum. Hayatta kalabilmek için neden tek iş yetmiyor. Neden birden fazla iş yapıp bütün bu işlerin sıkıntısını çekmek zorundayız. Şu iş ev kirasını ödesin, diğer iş borçları ödesin, diğeri aktivitelerime birikimlerime gitsin düşüncesi hakim oluyor. Ben sıkıldım artık çalışmaktan. Sizde durumlar nasıl bu devirde tek iş yapan kaç kişi kaldık.

Aynen dostum, biz de yorulduk artık. 1 fiziksel işin yanında 12 farklı firma ile freelance çalışıyorum. Sürekli bir şey yetiştirme, yeni projeler, müşteri işleri, yetişmesi gereken teslimatlar derken insan gerçekten tükeniyor.
Eskiden tek iş yapıp geçinmek mümkündü ama şimdi bir iş ev kirasını anca karşılıyor, diğer iş borçlara gidiyor, bir başkası sosyal hayat ve birikim için derken tam anlamıyla sürekli çalışmak zorunda kalıyoruz. Günümüzün çoğu çalışmakla geçiyor ama kazanç aynı hızda büyümüyor.
Gerçekten bu devirde tek işle geçinebilen var mı merak ediyorum? Çalış çalış, sonu yok gibi hissediyorum artık. Birikim yapıyoruz bir şey yok ortada