Al047 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim amcam beden eğitimi öğretmeni, iki sene üst üste KPSS'ye girdi, bunun haricinde iki sene de atanmayı bekledi. gece-gündüz ders çalışan, zeki biri olmasına rağmen 33 yaşında öğretmen olabildi. ben ise 16-17 yaşında lise son sınıfken okulu bıraktım, zaten 12-13 yaşından beri internet üzerinden işler yapan biriydim, 14-15 yaşında asgari ücret kazanabiliyordum, buna rağmen ticari zeka edinmek için 16 yaşımdan 20 yaşıma kadar, yani birkaç ay öncesine kadar tekstil dâhil birçok yerde çalıştım. başkalarının yanında çalışıyorken bile geceleri internet üzerindeki işlerimi hallediyordum, yani iki işide beraber yürütmeye çalışıyordum.

yaşım 18 oldu, gidip internet üzerinde mağaza açtım, 19 olunca iki dükkan aldım (senelerdir para topluyordum) fakat bütçem yeterli olmadığından öylece duruyordu.. bir süre sonra ikisini de aktif olarak kullanmaya başladım. şuan ise hem sanaldan hem realden devam ediyorum ve 20 yaşına daha girmedim bile. gelecek sene için ev, araba alma hayalim var, peki okul okuyup amcam gibi devletin insafına kalsaydım durumum ne olurdu? ya da köle gibi sabah 8 akşam 7 çalışmaya devam etseydim?

bana kalırsa üniversite okumak bu devir için mantıklı değil, atanmayı bekleyene kadar yaş oluyor 30-35, bir ev alayım desen senelerce öğrencilik dönemindeki borçlarını ödemek zorundasın. amcam geçen sene evlenebildi, yaşı olmuş 38, daha yeni çocuğu doğdu. peki en başta gençliğini bir kenara bırakıp senelerce sabahlara kadar ders çalışmasına, defalarca sınavlara hazırlanmasına değdi mi?

asgari ücretliye zaten birşey diyemiyorum, ruhunu 20-25 bin lira karşılığında birine satmış, baskı altında çalışıyor, buna rağmen her gece geçim sıkıntıları yüzünden uyuyamıyor.
Bence düşünceniz yanlış sadece öğretmenlik üzerinden bakmışsınız buna siz resmi olarak veya örnek veriyorum yazılımcisiniz prestijli adı sanı belli olan bir yere girmek için sizden diploma isteyecekler zaten okuyup yapan Türkiye'de yapmıyor bunu herkes biliyor sabah 8 akşam 7 çalışmaya köle demişsiniz bir de şu yönden düşünün adamların garantisi var ve ücretli izin vb kadınlar için doğum izni vs vs bir çok şey ekleyebiliriz buna yani bence okumak mantıklı ama adam akıllı bir şey okumak mantıklı ayrıca sizde iyi şans varmış