selamlar hocam, Hamid Sahari'nin tarzında çizimler yapıp animasyonlaştırdığımız bir proje dönemi olmuştu. Ekip hikayelerini yazıyor, ben çizimlerini yapıyor after effecte hakim bir arkadaş ise bunları hareketlendiriyordu. 1 dakikalık bir video için bir ekip olarak çalışıyorduk. Hamid Sahari'nin arkasında da belki bu şekilde bir ekip vardır bilmiyorum. Yaptığımız bir örnek videoyu şuraya bırakayım;
https://www.instagram.com/kisapaslar/reel/DDcBXt6oEpb/
bu tarzda işler üretmek için ilk olarak animasyon ve hareketlendirme mantığını çözmek gerekiyor örneğin hareket edecek objelerin çizimleri vs. ben mouse ile adobe photoshop ile çizim yapıyorum. Vakit bulabilirsem bu alanda bir youtube kanalı açmayı düşünüyorum tutorial olarak ancak bir türlü o vakti bulamadım. Size de en kısa verebileceğim tavsiye temel seviyede after effect animasyon mantığını çözmeniz. çizim geçmişiniz yoksa eğer tablet vs alırsanız bu size kısa vadede bişey katmaz kağıda başarılı bir şekilde çizebiliyorsanız o zaman tablet öneririm fakat bir geçmişiniz yoksa referans resim üzerinden photoshop ile vexel art tekniğine yoğunlaşmanız. Youtube'da vexel art olarak aratırsanız eğer yeterli kaynağı bulursunuz. Tabiki herşey sadece tekniği bilmek ve hareketlendirmek değil iyi bir hikaye üzerine bu animasyonları yapmakta çok önemli tabii.
Çok detaylı ve güzel açıkladığınız için teşekkür ederim hocam. Paylaştığınız video tam olarak benim istediğim tarzda. Acaba ücretli olarak nasıl yapıldığını gösteren bir video hazırlayabilir misin? En azından süreci biraz görmüş olurum.