amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soyle bahsedeyim bundan 10-15 sene önce umiversiteler kendilerine göre öğrencilere okul ücretlerinde indirip uygulayabiliyorlardi
Gozun kara sacim sari indirimi,
seksek oynarken havadadurdu indirimi vb vb
Bir nevi sponsorluk
bu indirimler hem el altindan para alma vergi kacirma hem de ogrenciler arasi adaletsizlige yok acinca YÖK bu olaya dur dedi
sponsorluk ise uni giris sinavinda derece yapiyorsa ben zaten ona gore listede %20 %50 %100 burs veriyorum dedi ve okullara herkese listede belirtilen ucretlendirmeleri uygulanacaksin dedi Normal bir sponsorluk yok yani (sadece olimpiyat milli sporcu olursa o zaman belki YÖK kapsamında olabilir)

Siz ne yapabilirsiniz okulların öğrenciler için çalışma programları oluyor bilgi işlem, kütüphane, öğrenci işleri vb vb orada calisitiyorlar ders dışında oradan gelen gelir ile okul odemesi mahsuplasiyor o olabilir ancak
hocam yös olduğundan dolayı üniversiteler kafalarına göre burs verebiliyor, uluslararası öğrenci kontenjanından yararlanıldığı için ve merkezi bir yerleştirme sistemi bulunmadığı için (bunu desteklemiyorum bu arada adaletsizliğe yol açıyor dediğiniz gibi (: ). mesela x üniversitesi benle sizin puanınız eşit olduğunda dahi bursları farklı verebiliyormuş genellikle bunuda bi kalıba yedirip "uyruktan dolayı" diyip geçiyorlar, bazen açıklama yapma gereği bile duymuyorlar. hatta devlet üniversiteleri bile bunu yapıyor ben burada çok bahsetmek istemiyorum insanların böyle şeylerden haberi olursa sektör dahada büyür ama kısacası devlet üniversitesi el altından para alıp öğrencinin kaydını gerçekleştiriyor ve özel üniversitelerden çok daha uyguna geliyor ama bunu ben asla kabul etmediğim ve kendime yediremediğim için böyle bir yola başvurmuyorum, okuyacaksanız hakkınızla okuyun.