Merhaba bu sene yabancı öğrenci sınavına (YÖS) giriyorum, bildiğiniz üzere ülkemizde ironik bir durum olsada yabancı öğrencilerin ücretleri türk öğrencilerine göre çok daha ucuz oluyor, burs mantığıda daha farklı oluyor üniversitenin insiyatifine kalmış bir durum. Burssuz bir şekilde sabancı üniversitesinde okumanın maliyeti 32.000$ iken yabancı öğrencilere 20.000$ maliyeti oluyor. Ben bu sınava girdikten sonra bazı özel üniversitelerin imkanlarından dolayı özel üniversitelerle de görüşmeyi planlıyorum ve %60 ve üzeri bir burs alabilirsem bir yandan çalışıp üniversite maliyetini çıkarmayı bir yandanda okumayı planlıyorum. Asıl sorum şu, ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım ve 14 yaşından beri bu işlere ilgiliyim ve script satışları yapıp okul harçlığımı çıkarıyordum 1 sene öncesine kadar. Bundan dolayı elimde lise öğrencisine göre fena olmayan otomasyon işlemler, web scraping ağırlıklı olmak üzere özgün 52 tane node / py karışık proje var. Bunları githubuma atıp, üniversiteye bu şekilde başvurmamın bana bir +'sı olur mu? Veya aksine abez kaçabileceği için -'si olur mu? Daha önce buna benzer bir şey yaşayan, yaşayan tanıdığı olan veya olumlu / olumsuz tamamen açık görüşlülükle fikrini belirtebilecekler konuya yanıt verebilirse çok güzel olur.
+ olarak bir isteğim olacak, daha önceden yös sınavıyla bir özel üniversiteye yerleşen veya tanıdığı olan birisi varsa bana ulaşıp yardımcı olabilirse mükemmel olur benim için.