Aslında belediye bünyesinde çok elaman çalıştırıyor. (istanbul için söylüyorum) bunlar arasından isteyenlere eğitim verilebilir. Mani ile yine sokaklar gezilebilir. Sırf kültürü yaşatmak için. Tabi bu kişiler belediye çalışanı olacaklar ve yaka kartları olacak. izinli olacaklar. Bu şekilde sahte davulcu da olmaz. Geleneğimiz de sürmeye devam eder. Bizim Muğla Dalaman'da araba ile geziyorlardı. Bir de hızlı geçiyordu namussuz. 2 tokmak sesi duyabiliyordun anca.

Kimbilir hangi gelenekler gitti ve hangisi gidiyor bilemezsiniz arkadaşlar. bundan 20 yıl sonra şimdi şikayet ettiğiniz şeyleri "bizim zamanımızda şöyle şöyle şeyler vardı" diye anlatacaksınız. Tahammülümüzü o kadar kaybettik ki, o kadar kaybettirdiler ki. Hiç bir şeye tahammülümüz kalmadı. Farkındasınızdır. İstanbul'da birinin yüzüne gülümsemeye korkar oluyor insan. İlk zamanlar bu insanlar neden somurtuyor derken şimdi onlardan biri oldum.

Aslında bu durum tahammülsüzlük.

Bugün tahammül gider yarın saygı öbür gün sevgi. Nasıl bir toplum olacağız? Tüm bunlar olmadan?