Arkadaşım siz başa bela mısınız?
ne istiyorsunuz insanlardan. İnsanlar sizin gibiler yüzünden yatırım yapmamaya, ev almamaya alsa bile evini kiraya vermemeye başladı. Böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir ülkesinde yok. İstediğim kirayı vermekte zorlanıyorsan daha uygun bir daire arayabilirsin. Veya memur musun? Üye olduğun sendikaya baskı yapar hükümetten zam vermesini istersin.
Kira artık sınırı tamamen kaldırıldı. Ev sahibi istediği kirayı yapar. Çıkmıyorum, etmiyorum, kirayı geç ödeyeceğim, gel çıkar gibi zorbalık içeren her şeye karşıyım!
Ben de ev sahibiydim, kiracım vardı. Kardeşim evlendi, mecburen evi boşaltmasını talep ettim. Fakat kiracı haklı olduğu için ona aynı kirada ev buldum, taşınma masraflarını da karşıladım. Buna rağmen bana sorun çıkarttı. Kalkıp 10-15 bin tl hava parası istedi.
Kulağından tutup dışarı atabilecek gücümüzde vardı ama yine aile büyüklerimiz düğün ağzı yapma etme dediler verdik 10 bin defolup gitti.
insanları mağdur etmeyi bırakın, adam ev almış. Sen geçinemiyor olabilirsin haklısın. Sana geçinme konusunda asla haksızsın diyemem. Fakat adamında belki ihtiyacı var? Belki çocukları okuyor? Belki senin 2-3 bin tl kiran adamım çocuğunun yurt masrafı olacak? Belki gönderemiyor?
sen geçim sıkıntısı yaşıyorsun diye adam sana bakmak zorunda değil.
biraz mantıklı düşünün.
kolay gelsin.
Siz başa bela mısınız?
Kolay gelsin.
Ülkenin bir çok yerinde kira fiyatları arttı.Bunu bilmiyorsanız söyleyeyim. Yani madem sıfır daire 15 bin liraya kiracı oturuyor.Sizde evden çıkabilirsiniz.
Ben de aynı şeyi söyledim zaten her yerde fiyatlar arttı, ama bu semtte normal, hatta yüksek rakamlar. annemin kiracısı istanbul kağıthane'de 4 bin tl'ye oturuyor mesela. İnsanlık başka bieşy...