cursor veya windsurf editorleri deneyin. windsurf $15 sadece. ikiside pc'de erisim izni verdiginiz dizinlere direkt yazabiliyor.

windsurf ile claude 3.7 sone kullanarak bana gore basit bir script yazdirmak istedim bugun, kendim sifirdan yazsam cok daha kisa surede sorunsuz tamamlardim. ai ile html basit bir site yapmiyorsaniz uygulama gelistirmek cok zor. hele yazilim bilmiyorsaniz imkansiz diyebilirim. herhangi bir yazilim dilinde uzmanliginiz varsa, ai isin amalelik tarafini uzerinizden aliyor sadece. onu surekli yonlendirerek evet yazilabilir. yazilim bilmiyorsaniz cok zor. cunku yazdigi kodun devamliligi yok. bir class icerisinde tek bir medotta guncelleme yaparken geri kalan her seyi silebilir. class icerisindeki diger metodlari gormuyor. surekli kod tekrari yapiyor ve cok fazla guvenlik acigi veriyorlar.

yapay zeka ile gercekten sorunsuz calisan duzgun bir yazilimi a'dan z'ye gelistirmek tahminen onumuzdeki 4-5 yil mumkun gozukmuyor. bunun sebebi de yapay zeka diye bize pazarlanan yazilimlarin zeki degil, akilli olmalari. cok kisa surede cok buyuk datalari analiz edip sonucu bize raporlayabiliyorlar ama sifirdan bir sitem gelistirmede akilla birlikte zeka gerektiginde patliyor hepsi. yazilim gelistirme icin algoritma bilmek, olasilik bilmek, mantik yurutmek gerekiyor. yapay zeka olarak kullandigimiz yazilimlar ise ordan burdan toplayip analiz ettigi bilgilerle birseyler yapmaya calisan aptal yazilimlar sadece. github'dan kopyaladigim kodlarla basit birkac script gelistirip sonrada ben software developer oldum dememle ayni sey aslinda.