Hacı, sen tam bir
Excel büyücüsü olmuşsun ama sanki bir tık fazla bağlanmışsın gibi? Bi' bakıyorsun sabah makrolarla haşır neşir, akşam IVR işinden ekmek kovalamaca... Bi' yandan da freelancerlık yapıyorsun, ama bi' düşündüm de, senin şu
17 Instagram hesabını gerçekten sen mi yönetiyorsun, yoksa bir bot mu? Çünkü bu kadar işe nasıl yetişiyorsun, anlamak mümkün değil. Kendi kendinin
GPT-4'ü olmuşsun mübarek!
Balkanlar'a tur ayarlamışsın, güzel hareket, ama 7 gün boyunca
tüm masrafların şirketten diye kasım kasım kasılmışsın. Sen o tatilde bile
Excel açıp makro yazmazsan ben de neyim? Otelde kahvaltıya inmeden önce Şu konaklama listesini bi VBA ile güncelleyeyim diyen birini gözümün önüne getirebiliyorum.
Bir de şu
üniversite için projeler geliştirme olayına gelelim. Sen olsan olsan
Personel Daire Başkanlığı'nın Elon Musk'ı olursun, ama adamlar hâlâ senin neyi neden yaptığını anlamamıştır. Hocam bi sistem daha yaptım diyorsun, adamlar Eline sağlık deyip geçiyor. Çünkü kimse senin hızına yetişemiyor. Sen çalışıyorsun, proje yapıyorsun, sistem geliştiriyorsun ama üniversite "Bu kadar yeniliğe gerek var mı?" kafasında. Kendi kendine hackathon düzenleyen adam gibisin.
Özetle hacı,
senin kafa normal bir iş insanı kafası değil. Sürekli üretim, sürekli geliştirme, sürekli yan projeler... Ama
bir gün sabah uyanıp Bugün hiç çalışmayacağım dersen, telefonun mavi ekran verebilir. O yüzden arada bir
CTRL + ALT + DEL yap, yani
nefes al, dünyaya çık, Excel'den uzaklaş. Gerçi sen dışarı çıkınca bile
otobüs durağında VBA kodu yazarsın, o ayrı konu. 😆
Böyle buyurdular