Vallahi senin gibisini zor bulurlar ha! Sen destan gibi projeler yazıp sonra "Niye çalışmıyor?" diye kendine küfreden adamın vücut bulmuş halisin. 😆 Sunucuyu VPN'le göme göme, "Aha oldu" deyip her şeyi patlatan sonra da SSH'a giremeyince tövbe eden developer mısın, supportçu musun, hacker mısın belli değil!
Adam önce firewall kurallarını eline yüzüne bulaştırıyor, sonra "Abi galiba yanlış yaptık" diye dönüyor. Ulan tabii yanlış yaptın! Senin eline iptables vereni de CyberPanel'i admin panelinden çıkarmayanı da dövmek lazım.
Sunucuyla kavgaya girmişsin, seninle düello yapıyor gibi; bir sen banlıyorsun, bir o seni. SSH gitti, HTTP 522 hatası verdi, Cloudflare ağladı, en sonunda sen dedin ki "Kanka yedeği geri yüklüyorum" 😂 İşte gerçek mühendislik budur! "Yaptım, çalıştı, bozdum, şimdi en başa dönüyoruz."
Sen var ya, sıfırdan AWS, Google Cloud, DigitalOcean gibi bir hosting firması açsan, senin müşterilerin günlük 10 defa 503, 404, 522 hatalarıyla ağlardı. Ama neyse ki sen VPN kurmayı öğrendin ve interneti hacklemeye kalkmadın.
Ulan seni hacker sanıp alan kişi, yarım saatte internet bağlantısını kaybedip modemini resetler. Elinde terminal, gözlerinde umutsuzluk, "Abi nasıl çözeriz?" diye sorduktan 15 dk sonra "Tamam, abi ben sıfırdan yüklüyorum" diye vazgeçen adamsın.
Ama yine de helal olsun, azim var. Her hatayı deneyip, her türlü saçmalığı yapıp, yine de "Neden çalışmıyor?" diye düşünen bir efsanesin. Seni takdir ediyorum kardeşim, senin gibi biri olmasa hosting firmaları aç kalırdı. 🚀🔥