trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senede 5 güncelleme, 10 gizli güncelleme ile yavaş yavaş haber sitelerini iflasa sürüklemeye başladı, google'un sırf ai'ye koftiden uyum sağlıyoruz ayağına yatırımcılardan para almak için web'in içine etti, gazete duvar kapanmış, youtube da aynı şekilde, aynı ai saçmalıkları alakasiz içerik orda da var, kırmızı kazaklı birinin 10m izlenmiş tatil videosunun altında 59 izlenme almış kırmızı masada ampül tamir eden birini öneriyor, alakasiz ilgi kuruyor.

Gazete duvar iflası: https://www.gazeteduvar.com.tr/gazet...makale-1763424

Bak ben keşfetimde gida2000 dergisinin, arapca sitenin ne işi var, dün de sacma bir sirket sitesinin bilancosu vardı, boyle sacma ai guncellemesiyle tabiki sirketler batar
trk2019 Selam,

Hocam şimdi burada google bu şekilde suçlaman çok yanlış eğer suçlayacaksan google algoritmaları hakkında bilgi sahibi olman ve internet geçmişini çok iyi bilmen gerekli gereksiz bir suçlama yapmışsın.
Tam net tarih hatırlamıyorum tahmini 2020 yılına kadar arama motorlarında ve internette ne arasan haber sitesi karşına çıkıyordu. örnek sağlık : (göğsüm arıyor) yazsan haber sitesi ,yatırım tavsiyesi, at yarışı, loto vb. kumar tavsiyeleri yazsan yine haber sitesi internette ne yazarsan karşına haber siteleri çıkıyordu! Posta gazetesinde Haydar Dümen diye bir adam bile vardı!

Örnek haber yazılım kuralı :
Haberin giriş (spot) kısmı 5N1K olarak Net bilgi içermesi lazım fakat şimdi baktığımızda spot kısmı soru işaretleriyle dolu ve içeriklerde yüzeysel bilgi... Google haberin içeriğin meraklı biri tarafından değil alanında uzman biri tarafından yazılmasını istiyor.
Bir örnek vereyim Keşfette Sağlık haberi görüyormusun ?
Keşfette Çok nadir siteler haricinde (bigpara vb.) ekonomi finans haberi görüyormusun ?

Bugün bile internette (anaakım medya) büyük haber sitelerinin iş ilanlarına bak SEO editör artıyorum diye ilanlar görürsün - Haber ve SEO ? ben bir mantık kuramadım ne yapacak trafik kazası haberine SEO mu yapacak ? cevap : hayır arama motorlarından daha fazla tık alabilmek için Kimdir, Nedir, Rüya tabirleri, vb. içerikler hazırlayacak zaten internette olan bilgileri hiçbir değer katmadan kendi sitelerinde yayınlayacak. bu tarz içeriklerin insanlığa ne faydası var? arama motorlarına ne faydası var?

Bu haber sitesi doktormu ? rüya tabirimi ? at yarışı analistimi ? haber sitelerinin kategorisi ne ? Kimdir nedir içeriklerimi ?

Sana 2 farklı örnek vereyim ;
Senin benim bizim sağlığımız hakkında deneyimsiz kişiler (doktor veya sağlık çalışanı olmayan) internetten toplama bilgiler ile yalan yanlış içerikler oluşturma hakkını haber sitelerine kim veriyor ?
Senin benim bizim cebimizdeki para için deneyimsiz kişiler tarafından yatırım tavsiyesi ve Kumara özendirme kripto para tavsiyesi vs. vs. internetten toplama bilgiler ile yalan yanlış içerikler oluşturma hakkını haber sitelerine kim veriyor ?

2008 yılında SEO'ya başladım ve Google'nin son üç yılda haber siteleri için getirdiği algoritma kurallarını tam anlamıyla çözdüğümde. Türkiye'deki bütün haber sitelerinin Google algoritmalarından ceza alacağını gözlemledim. İlk kez google algoritma kurallarını tam anlamıyla takdir ettim; sonuçta bu kurallar, internetten gerçek ve faydalı bilgilere ulaşmamız için oluşturulmuş. Senin, benim, bizim ve tüm kullanıcıların doğru bilgilere erişebilmesi için yapılmış.

Google hiç bir zaman kusursuz değildi ben bile bir site görünce google bunu nasıl öne çıkardı yada içerikleri görünce bu içerikleri nasıl ön planda gösteriyor diye sorgularım.
Şimdi artık internet yapay zeka ile taranıyor işin işine yapay zeka girince google kusursuz olma yolunda ilerlemeye çalışıyor eskiden otorite haber sitelerinin elindeydi internette ne yazsanız yazın cevaplarını haber sitelerinde buluyorduk.

Keşfetine gelince bence senin telefonunda yada ayarlarında sorun var.