Nasıl bir başlık atsam bilemedim gerçekten.
Nasıl bir toplum olduk, nasıl bir ülke olduk her geçen gün hayretler içerisinde kalıyorum.
Edep, ahlak, haya toplumsal bir norm olmaktan çıkıp kişilerin kendi hayat değerleri ile şekilleniyor.
Ahlakın, utanmanın olmadığı bir yerde anarşi ortaya çıkar, suç oranları artar.
Avuçlarınız patlarcasına savunduğunuz özgürlükler yarın bir gün sizin özgürlük alanınıza saldırır.

Ben yazarken bile girizgah yapmak zorunda kaldım.
Sözde bir youtuber var.
Takip ettiğim birisi değil ama az çok kim olduğunu biliyorum.
Sürekli argo ve küfürlü eylemlerin olduğu, absürt içeriklerin çekildiği bir kanal.
Bu youtuber son videosunda boxerını indirip kral çıplak diyor.
Sanırım sırf Youtube dan ban yememek adına da görüntüyü buzluyor. Yoksa onu da sansürsüz verecek.
Videoyu atamıyorum buraya.
Videoyu eleştirenlere öyle yorumlar yapılıyorki;
Yok evlendi boşandı da o yüzden böyle, istemeyen takip etmesin, karalama yapıyorsunuz, prim kasıyorsunuz, başka şeylerde vardı video da bir ona mı takıldınız, adam buzlamış daha ne yapsın bla bla bla.

Her şeyin bir sınırı olmalı.
İnternet ortamı diye her şeyi yapma hakkına sahip değilsiniz.
Ben 36 yaşında birisi olarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilebiliyorum.
Ama genç nesil bunun farkında değil.
Gördükleri şeyden aşırı derece etkileniyorlar.
Instagram ve Tiktok özellikle psikolojilerini o kadar bozuyor ki sürekli depresyona giriyorlar.
Geçenlerde durakta 3 kız çocuğunun ulu orta yerde etrafındakilere aldırmaksızın yaptığını yazmaya terbiyem müsade etmiyor.
Buraya yazılamayacak şeyler.
Durakta o eylemi yapanlar, yalnız kaldıklarında neler yapıyor Allah bilir.

Klişeleşmiş bir cümle var.
Çocuklarınıza tablet ve telefon verip başınızdan atmayın, takip edin.
Bunu söyleyenler acaba kendileri bu saçmalığa inanıyorlar mı?
Bir anne veya baba çocuğuna karşı ne kadar ilgili olursa olsun 7/24 çocuğunun başında mı bekliyor?
Yada kaç kişi annesi, babası, abisi, ablası internette nerelere giriyorsun, kimlerle konuşuyorsun dediği zaman cevap veriyor?
Telefonu tableti alan odasına kapatıyor kendini.
Hesap sorduğun zaman da agresifleşmeye başlıyor.

Bu konuyu neden açtım?
Burada da çok sayıda ebeveyn var.
Çoğunun oğlu, kızı var.
Siz belki nasıl olsa Youtube da geziyor diye pek önemsemiyor olabilirsiniz ama asıl tehlike orada olabilir.
Mutlaka kimleri takip ettiğini, kimleri izlediğini elinizden geldiğince takip etmeye çalışın.