Yaratılanı severiz yaratandan ötürü ,kalp kırmak yok ,dayi kusurludur dinde zorlama yoktur tebliğ açıktır, hayırlı geceler 😊
Dinde zorlama olmaması gerekiyor ama Bakara 216 ve nicelerindeki gibi cihad "FARZ" kılınan inançlar mevcut, olmaması gerekiyor evet o konuda haklısınız ama dinde zorlamayı "FARZ" kılan inançları ne yapacağız? Tebliği herkes herkese yapmamalı, isteyen istediğine inanır araştırıp bulur, ben size yüce İsa mesihin inancına katılın, gelin şarap ve ekmeğimizden tadın vs. desem hoşunuza gider mi? Davet etmek hoşunuza gidebilir ama birinin size din beğendirip sen bulamadın al bak bu en iyisi ben sana buldum buna inan demesi kadar aşağılayıcı bir şey yoktur. Son olarak ilk cümlenize cevap olarak yaratılmadım, yaratıcı da olmadığından ötürü sanıyorum beni sevemiyorsunuz. Yaratanı ve yaratılanı kabul eden sizsiniz, 3-4 cümlede tekrarladığım gibi kendi doğrularınızı "mutlak gerçek" olarak kullanmanızı doğru bulmuyorum. Bende kalp kırmak istemiyorum zaten, size de iyi geceler, esenlikler.